134900
13:29 25.082022

«Нас об'єднала війна»: мукачівці відзначили День Незалежності (ФОТО)

Життя 5841

24 серпня волонтери Мукачева знову об’єдналися для того, аби відзначити одне з найважливіших свят для нашої країни – День Незалежності. На території волонтерського хабу ” Венеція” організували декілька локацій: інсталяцію пам’яті героїв “Азову”, благодійний ярмарок та гастрономічний сектор.

“Свято Незалежності нашої країни у 2022 році дуже особливе. Цього року ми відзначаємо його під звуки сирен та вибухи снарядів. 31- річниця Незалежності України стане нагадуванням для усього світу, як дорого може коштувати свобода”,- зазначає волонтер Евгеній Владимир.

Як зазначив молодий чоловік, благодійний ярмарок “Нас об’єднала війна” відбувся не дивлячись на повітряні тривоги, які лунали майже цілий день. На час їх оголошення локації закривались. А з відбоєм захід відновлював свою роботу.

Однією з важливих локацій заходу була інсталяція пам’яті героям полку “Азов”. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті. “Серце здригається!

Інсталяція пам’яті, яка змушує замислитися кожного, хто проходить повз і зупиняється….”,- каже волонтерка Катерина Легерда.

Інша локація – це родинний ярмарок, до якого долучилися і дітки Мукачівського ДНЗ 18, а також місцеві майстрині, які завжди приносять вироби ручної роботи. На гостей заходу чекали і смачні страви від невтомних кухарів волонтерського хабу ” Венеція”, які вже протягом пів року, щодня, годують вимушених преселенців. Цього дня у меню: боб левеш, голубці, бутерброди, та мохіто, та смачненьке тістечко.

Та найголовніше це те, що метою заходу було зібрати кошти для ЗСУ. В результаті спільної роботи мукачівських волонтерів на потреби бійців 128 бригади зможуть передати 22 200.

Організатори заходу, а це “Волонтери Закарпаття” та “Orphan’s Promise”, зазначили,що захід організували виключно за підтримки меценатів та простих небайдужих мукачівців.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах