134870
10:22 25.082022

Як у Перечині День Незалежності України відзначили

Життя 6197

24 серпня у центральному скверику Перечина відбулися заходи з нагоди відзначення 31-ої річниці Незалежності України.

– Україна ніколи не поневолювала інші держави, народи, а лише захищала себе. І сьогодні ми захищаємось, б’ємось. Б’ємось за правду, за волю, за майбутнє наших дітей. І з Божою поміччю ми виборимо волю, бо правда за нами. Хай кожна щира молитва про перемогу українських синів і дочок буде почута. І настане довгоочікуваний мир, який принесе із собою щастя, радість і процвітання для України та для кожного із нас, – каже ведуча Тетяна Кречко.

Урочистості розпочалися із Державного Гімну України. Його виконав академічний камерний хор «Кантус» з Ужгорода (керівник – Еміл Сокач).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять невинно убієнних жертв війни, яку розв’язала росія на території України, та захисників і захисниць, які загинули у боях, захищаючи рідну землю від російських окупантів.

До слова запросили Перечинського міського голову Івана Погоріляка.

– Сьогодні ми відзначаємо наше державне свято – День Незалежності України – в умовах повномасштабної війни, яку розв’язав агресор 24 лютого, – зауважив мер. – Я горджуся нашою громадою, бо з перших днів війни ми самоорганізувалися і створили всі умови, щоб могли приймати вимушено переміщених осіб з нашої країни. Ми зуміли створити побутові умови для забезпечення нашого підрозділу територіальної оборони 68 батальйону. Коли мене запитують: «Що робить Перечинська міська рада, щоб протистояти агресору?», то я коротко скажу таке: у зоні бойових дій п’ять автомобілів, які ми організували, і наші два шкільні автобуси. Близько 250 воїнів з нашої громади стоять на захисті нашої держави. Низько вклоняюся їм, їхнім батькам, рідним. Впевнений, що не за горами той час, коли ми будемо святкувати нашу Перемогу у війні з російським агресором. Слава Україні!

– Героям слава! – звучить багатоголосе присутніх.

Від імені Перечинської міської ради Іван Погоріляв вручив грамоти і подяки активним жителям громади. Серед нагороджених – волонтери, педагоги, лікарі, працівники культури, учні, які отримали 200 балів у Національному мультипредметному тесті, учасники бойових дій, працівники поліції.

Після нагородження була концертна програма.

На імпровізованій сцені біля пам’ятника легендарному листоноші Федору Фекеті виступив хор «Кантус». У виконанні артистів прозвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний», відомий «Щедрик» Миколи Леонтовича, низка закарпатських народних пісень.

Учасники ансамблю народних інструментів «Музичний сувенір» з Харкова подарували глядачам патріотичні мелодії. У їхньому виконанні прозвучала відома «Ой у лузі червона калина», «Мелодія» Мирослава Скорика, «Гей, соколи».

Була організована ярмарка крафтових продуктів місцевих виробників, майстер-класи з гончарства, малювання, плетіння маскувальних сіток. Були встановлені скриньки для збору коштів на потреби Збройних Сил України.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах