134859
09:47 25.082022

На українсько-румунському кордоні До Дня Незалежності України утворили живий ланцюг

Життя 2316

Вчора, 24 серпня, біля мосту через ріку Тиса, який з’єднує пункт пропуску Солотвино (Україна) з пунктом пропуску Сігету Мармацієй (Румунія) у живому ланцюгу, узявшись за руки, об’єдналася молодь двох країн-сусідів. Акція «Людський ланцюг – Солідарність з українськими регіонами-побратимами» стартувала із румунського містечка Бая-Маре, перед Адміністративним палацом і продовжилася у центрі «Блакитна точка» у пункті пропуску Сігету Мармацієй. Естафетою сусіди-європейці передали послання закарпатцям про свою підтримку та солідарність із теплими словами побажаннями Миру, злагоди, добра. У цьому символічному у День Незалежності України процесі взяли участь українці-переселенці, що проживають у Сігету та їх румунські друзі. Спочатку у волонтерській локації, що на кордоні, діти створили спільний малюнок на полотні.

Затим більше 100 дівчат і хлопців із прапорами та національною символікою, узявшись за руки, засвідчили своє прагнення до дружби між містами і Миру в цей важкий для України період.

Акцію ініціювала громада повіту Марамуреш, якою вони хотіли продемонструвати солідарність і підтримку українському народу, який проживає в областях – побратимах повіту.

Такий флешмоб також підтримали представники румунського уряду, муніципалітет міста Сігету-Мармацієй.

Акція стала справжнім яскравим жестом дружби між містами й громадами та символом миру між сусідніми народами.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах