134769
16:03 23.082022

Діти з Тернопільщини, Івано-Франківщини та Львівщини відпочивають на Закарпатті за підтримки ЄОТС ТИСА

Життя 2645

Очільники Почесних консульств Угорщини у Львові, Івано-Франківську й Тернополі звернулися до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням посприяти організації відпочинку дітей із вразливих груп та тимчасових переселенців на Закарпатті.

Улаштувати дозвілля для малечі Генконсульство доручило Європейському об’єднанню територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА).

Дітям із вразливих груп населення важливо мати можливість відпочити кілька днів у спокійній атмосфері. З початку війни згадані західні області прийняли велику кількість внутрішніх переселенців з Київщини та зі сходу України, для яких теж попросили влаштувати відпочинок.

Напередодні на Закарпаття прибули три групи. Тернопільська відразу попрямувала у Вишково, де її гостинно приймає Вишківська спілка громадян сільського зеленого туризму. Львівська та Івано-Франківська групи оселилися в готелі «Гелікон» у селі Яноші на Берегівщині. Вік дітей становить 9–15 років, у кожній групі по 32 особи та чотири супроводжуючих, тобто загалом 96 дітей та 12 дорослих.

ЄОТС ТИСА організувала для дітей змістовну, різноманітну програму. Крім забезпечення активного відпочинку, дітей ознайомлять з культурною та природною спадщиною краю.

Прибулих привітали очільник ЄОТС ТИСА, голова загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак, голова Закарпатської облради, співголова об’єднання Володимир Чубірко, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Куті та почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк.

Відпочинок дітей було організовано за фінансової підтримки Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини.

 (facebook.com/tiszaett)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах