134254
20:33 12.082022

У Мукачеві провели дитячий майстер-клас "Від вінілових платівок до мр3". Фото, відео

Життя 4349

В рамках реалізації проєкту  Спільно. Твоя підтримка поруч” громадського об’єднання “Культурна платформа Закарпаття” в партнерстві з дитячим фондом ООН ( ЮНІСЕФ) у мукачівській міській дитячій бібліотеці цікаво та пізнавально розповідали про вінілові платівки і СD-диски. 

Саме 12 серпня у світі відзначають День вінілових платівок. Ініціатором такого свята стала американська компанія, що збирає вінілові платівки, задля збереження музики і культури. 

Чимало учасників майстер-класу вперше побачили вінілові платівки. Сучасні діти мали змогу не тільки познайомитися з ними візуально, але й почути записані на них пісні. Продемонструвала, як працює громофон та платівки,  мисткиня з Мукачева  Тетяна Рибар. Саме у мукачівському літературно-мистецькому музеї  зберігається цей музичний апарат у робочому стані. 

“Наші майстер-класи це завжди і можливість поринути у атмосферу запропонованої тематики. Будуємо наші уроки таким чином, що маємо інформативну та розважальну частину. Ще завжди намагаємося робити на заняттях такі речі, які вони можуть забрати з собою додому, щось корисне. Таким чином дитина краще запам’ятовує цей день”,-  розповідає менторка Беата Столяренко. 

Після демонстрації діти мали змогу виготовити підвіски на CD-дисках. Для цього отримали усі необхідні матеріали та майстрували їх кожен на свій смак. 

Майстер-класи відвідують зазвичай 15- 25 дітей, залежно від його складності, розповідають організатори. Аби потрапити на такі заняття потрібно попередньо реєструватися. 

                                             Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах