133555
13:41 28.072022

Відбулась стартова конференція проєкту TiszaMonitorNet

Життя 3226

26 липня 2022 року в м.Ніредьгаза (Угорщина) відбулась стартова конференція проєкту «Створення транскордонної мережі моніторингу якості води в басейні Верхньої Тиси з подальшим розвитком і модернізацією спільної угорсько-української гідрографічної телеметричної системи «TiszaMonitorNet» в якій також взяли участь Партнер проєкту з Української сторони.

Даний міжнародний проєкт реалізовується в рамках програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Добросусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. як на угорській (FETIVIZIG) так і на українській стороні (БУВР Тиси) в транскордонному басейні р.Тиса. Бюджет проекту складає 1 281 200 євро. Протягом 2-х років реалізації проєкту буде розширено існуючу мережу автоматизованих вимірювальних станцій, модернізовано існуючі станції та розвиток напрямку якості води з обох сторін.

Конференція розпочалась із вітального слова виконувача обов’язків директора Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Шандар Като.

Після цього розпочав свою презентацію менеждер проєкту (головний бенефіціар) Луцо Золтан, який представив наглядно головні аспекти проєкту на угорській стороні та реалізовані роботи.

Представник української делегації Володимир Чіпак, експерт проєкту у своєму виступі нагадав з чого починався розвиток автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи “Тиса” (АІВС-Тиса) та її 24-річних шлях розвитку.

Після цього в онлайн-формі виступив менеджер проєкту Відктор Дуркот презентував передбачені заходи та хід виконання робіт.

Також виступили: керуючий директор ТОВ ELCOM KFT, який представив реалізацію роботи під назвою «Створення станцій моніторингу якості води та системи камер», а також Янош Адольф Сабо, керуючий директор HydroInformBt., пояснив реалізацію завдання під назвою «Розробка транспортної моделі якості води». Угорські партнери зазначили, що плідна українсько-угорська співпраця відображається численними успішними проектами, які впроваджувались протягом багатьох років.

Про це інформує Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
2200 грн зібрали на підтримку ЗСУ під час благодійного міні-ярмарку в Ужгороді
08:31
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
08:12
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
Всі новини