133467
16:48 26.072022

Оркестр та народний ансамбль з Рахівщини взяли участь в урочистостях та святковому концерті з нагоди відкриття Будинку культури в Румунії

Життя 3383

24 липня 2022 року на запрошення голови села Бистра повіту Марамуреш в Румунії – Василя Дучука та культурного діяча, поета, українського патріота в Мараморощині – Дмитра Коренюка, частина зразкового оркестру “Бичківські музики” Великобичківської селищної ради (керівник Василь Попович), та солістки народного ансамблю пісні і танцю “Лісоруб” – Ганна Гаджа та Ольга Попович,, взяли участь в урочистостях та святковому концерті з нагоди відкриття Будинку культури в селі Красна.

Василь попович розповідає: ” Бистра і Красна – це українські села в Румунії.

На сцені співали і танцювали представники і цих населених пунктів. У їх виконанні звучали дуже мелодійні стародавні українські і румунські пісні.

Що цікаво, що в цих і багатьох навколишніх селах немає музичних шкіл, але всі вони ще змалечку залучені в різних культурних заходах, дуже гарно співають і грають, все виключно на аматорських садах, а головне поряд з румунськими звичаями, зберігають український фольклор, співанки, і найголовніше українську мову.

Наш дитячий інструментальний колектив з правобережного боку річки Тиса, подарував глядачам “Весільні бичківські мелодії”, “Гуцульський Аркан”, “Запорізький марш та інші твори, а солісти “Гуцульські співанки”, В’язанки українських, закарпатських народних пісень” та інші пісні.

Гучними оплесками супроводжували кожен номер нашої програми, – доповнив пан Василь.

На завершення виступу, керівник групи, заслужений працівник культури України – Василь Попович, на згадку про виступ, та єднання українців прикордонної зони – подарував причетним до нашого запрошення Бичківський медяник та Бичківський коровай.

Свято завершилося застіллям з українськими піснями.

Щиро вдячні українським друзям в Румунії за щирі слова, теплий приймання, і ексклюзивні подарунки кожному учаснику. Бажаємо, щоб у новому Будинку культури і надалі проводилися цікаві заходи, концерти, святкування, дзвінко лунав спів, гучно грала музика і радували душу запальні танці – додав Пан Василь.

Олена БОДНАР, фото Василя Поповича

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах