133202
14:17 20.072022

На Закарпатті ще живі національні та християнські традиції

Життя 4171

Цього року літній табір Християнсько-демократичного союзу молоді провели 14–17 липня в м. Вашарошнамень під гаслом «Відповідальність нашого покоління – зробити Угорщину великою». У рамках заходу, зокрема, відбулася конференція на тему «Роль молоді та християнських демократів у ХХІ столітті». У ній узяв участь і голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС Іштван Добша.

Метою Християнсько-демократичного союзу молоді є побудова спільноти, члени якої відчувають відповідальність перед світом і ближніми та спільно працюють на благо батьківщини й усього людства.

Долучилися до заходу, зокрема, заступник міністра регіонального розвитку Угорщини Чаба Латорцаї, заступниця міністра технологій і промисловості Жофія Конц, голова Християнсько-демократичного союзу молоді Леврінц Нача, депутат парламенту Угорщини Аттіла Тілки, голова Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак, представник Демократичного союзу угорців Румунії Лорант Антал.

Виступаючи на конференції, Іштван Добша наголосив на важливості дотримуватися християнсько-консервативних цінностей і передавати їх наступним поколінням. А літній табір – це чудова нагода для обміну думками та певного відсторонення від впливу негативних імпульсів.

Під час однієї з панельних дискусій присутні торкнулися питання про роль інтернету та віртуального світу у XXI столітті; обговорили, на якому рівні та в якому обсязі є інформованою сучасна молодь; як представники молодіжних правих сил можуть виявляти активність у цьому віртуальному середовищі на рівні громади. Учасники дискусії зазначили, що молоді люди часто потрапляють у пастку прискореного віртуального світу, вони схильні замінювати реальні контакти просторами соціальних мереж. У таборі намагалися врівноважити такий стан речей, представляючи цінності християнського консерватизму.

«На мою думку, на Закарпатті ще живі національні та християнські традиції. Ми повинні належним чином подбати про їхнє збереження, щоб вони залишалися такими ж важливими і для наступних поколінь», – наголосив Іштван Добша.

«Молодіжна організація ТУКЗ-КМКС та Християнсько-демократичний союз молоді тісно співпрацюють протягом п’яти років. Нам уже вдалося реалізувати декілька спільних програм. Для молодого покоління завжди важливо мати можливість черпати нові сили, отримувати новий досвід, знаходити нових друзів, і цей літній табір чудова нагода для цього», – підкреслив Іштван Добша й подякував за запрошення закарпатців.

«Ми заохочуємо закордонну угорську молодь налагоджувати своє життя на батьківщині. Зараз на Закарпатті складніше, ніж будь-коли раніше, але ми все ж вважаємо, що нинішня подія, яка згуртувала, подружила, підтримала учасників, а також підкреслила важливість брати участь у суспільному житті та наголосила на значущості наших національних справ, переконає молодь не їхати на Захід шукати щастя, а намагатися бути успішними на власній батьківщині, беручи на себе відповідальність та збагачуючи угорську націю», – наголосив Леврінц Нача.

Протягом чотирьох днів табору до його роботи долучилися понад 130 молодих людей з різних частин Карпатського басейну.

TV21 Ungvár/D. P., Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У шкільних їдальнях Мукачева учні можуть розрахуватися банківською карткою
15:44
В УжНУ відбулася зустріч з координаторкою Національного Офісу Еразмус+ в Україні Світланою Шитіковою
15:30
Рахівський відділ Міграційної служби відновлює роботу за новою адресою
15:15
У Закарпатській ОВА відкрили благодійну виставку
14:59
На Закарпатті до місцевих бюджетів від ліцензування торгівлі підакцизними товарами надійшло понад 9 млн гривень
14:20
У Мукачеві відбувся міксовий турнір з волейболу
14:09
Військові Закарпаття продовжують традицію вшанування пам’яті воїнів, які загинули в боротьбі за Україну
13:37
Ужгородські баскетболісти фінішували шостими
12:59
У Закарпатській області зберігається значна сніголавинна небезпека
12:29
На Закарпатті виявили водія, який перевозив андезит, із невідповідностями у документах
12:22
Всі новини