133078
16:30 18.072022

Перша виставка художниці в Берегові

Життя 2520

Перша експозиція картин молодої художниці Ноемі Русин відкрилася в стінах Будинку паломників ім. Ференца Пастора в Берегові.

24-річна мисткиня закінчила Берегівську угорськомовну гімназію ім. Габора Бетлена (нині Берегівський ліцей ім. Габора Бетлена), затим вивчала графіку в одному з фахових коледжів Будапешта, після чого продовжила навчання в університеті м. Пейч за спеціальністю «Живопис».

Уродженка Берегова представила свої картини в рідному місті вперше. Водночас частину робіт вона нещодавно експонувала в Пейчі.

На відкритті виставки представниця Берегівської римо-католицької парафії Ріта Бунда повідомила, що вони опікуються молодими митцями – членами церковної громади і в Будинку паломників надають їм можливість представити себе.

За розвитком творчості Ноемі Русин стежить і Товариство угорських митців Закарпаття ім. Імре Ревеса, зокрема його очільниця Агнеш Кулін, котра допомагає молодій художниці професійними порадами.

«У роботах Ноемі Русин помітний значний розвиток», – наголошує пані Агнеш. – Художниця вже пройшла чималий шлях, і я з нетерпінням чекаю, який напрям вона обере в подальшому».

Форми в роботах художниці ніби оживають. Зокрема цьому сприяє те, що, крім фарб, вона використовує вовну, картон та газети, тож образи змушують глядача ще більше замислитися.

«Я зворушена, що в нинішній ситуації можу представити свої роботи вдома. Це також символ того, що ми не маємо зупинятися», – зазначила молода художниця.

Виставка картин Ноемі Русин у Будинку паломників ім. Ференца Пастора триватиме до 7 серпня.

TV21Ungvár/K. K., Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах