133071
09:00 18.072022

У Хустській міській раді засідав виконавчий комітет

Життя 2252

Низку важливих для Хустської міської територіальної громади рішень розглянули та прийняли члени виконавчого комітету на його позачерговому засіданні на Закарпатті.

Так, найперше питання стосувалося громадського звернення щодо надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на території громади, а саме встановлення білборду на автошляху H-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів згідно зі схемою розташування, погодженої відповідними органами. Друге – затвердження схеми влаштування паркувальних місць у м. Хуст на вул. Володимира Великого. Далі говорили про потребу оголошення аукціону на продовження договору оренди майна за результатами його проведення. Після чого йшлося про призначення помічників дієздатним особам. Також ознайомили присутніх із висновками опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), що відбулася 12 липня поточного року. Власне, які виносилися на розгляд задля їх затвердження.

Крім того, мова йшла й про надання матеріальної допомоги, як адресної – мешканцям Хустської територіальної громади, яким виповнилося 90, 95, 100 років, так одноразової – потребуючим. Організацію освітнього процесу у закладах освіти Хустської територіальної громади з 01 серпня 2022 року та зміни в оплаті праці теж члени виконкому не оминули увагою. Так, з 1 серпня відновлять роботу зокрема старші і середні групи Сокирницького дошкільного закладу освіти та дошкільного підрозділу Кірешської початкової школи Хустської міської ради. Відтак оплату праці продовжать у повному обсязі, згідно тарифікації, у зв’язку з відновленням роботи закладу освіти та функціональних обов’язків працівників закладу. Проєктом рішення також передбачено забезпечення їх керівниками можливістю тимчасово відвідувати ці установи вихованцям з числа внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб. До слова, зарахування ж дітей до закладу освіти з числа внутрішньо переміщених осіб здійснюється за зверненням одного з батьків до управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради на підставі наступних документів:

– свідоцтва про народження дитини (за наявності);

– документа, що підтверджує статус дитини з числа внутрішньо переміщених осіб;

– медичної довідки, виданої відповідно до статті 15 Закону України ”Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти.

Насамкінець виконком погодив збільшення штатних посад лікарів Комунального некомерційного підприємства “Хустська центральна лікарня ім.Віцинського О.П.”. Відтак інтернів побільшає ще у чотирьох відділеннях: пологовому, рентгенологічному, терапевтичному №1 і №2.

Про це інформує пресслужба Хустської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах