132838
14:29 12.072022

Інтегроване навчання від Caritas: в Ужгороді запрацювала Літня школа вчительки Мері

Життя 3148

В Ужгороді запрацювала літня школа-табір для дітей, яку мають змогу відвідувати і діти вимушено переміщених українців. 25 школярів протягом восьми тижнів матимуть змогу здобувати нові корисні знання в ігровій формі.

Табір організував благодійний фонд “Карітас-Caritas” Мукачівської греко-католицької єпархії. Його керівник отець Мирослав Русин каже, що ідея такого формату об’єднала навколо себе не тільки небайдужих ужгородців, а й тих, хто вимушено переїхав на Закарпаття.

Я дуже тішуся, що наші ідеї мають відгук у серцях не лише тих, на кого вони спрямовані, а й колег, друзів, закордонних партнерів та просто пересічних закарпатців. Це літо у нас плідне на різні проєкти, спрямовані на те, аби зробити більш комфортним життя всіх, хто мусив покинути свою домівку та переїхати до Ужгорода. Так і цього разу – завдяки синергії зусиль великої кількості людей більше двох десятків діток мають можливість із користю та радістю провести це літо.

Одна зі співорганізаторів та керівниця літньої школи Мері Товмасян і сама переїхала до Ужгорода після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Разом із сім’єю вони опинились у статусі двічі переселенців, адже у 2014 році їм довелось покинути Луганську область, а тепер і Київщину.

Другий переїзд був ще важчим психологічно і щоб відволіктись, довелось з головою поринути у роботу. Процес створення школи був водночас і швидким, і трудоємким. Крім того, що потрібно було створити програму та придумати концепцію, ми всі долучались і до більш повсякденної роботи, оскільки потрібно було привести до ладу приміщення, у яких навчатимуться дітки.

Алекс – один із учасників Літньої школи вчительки Мері. Він народився в Луганську, а зараз кожного ранку допомагає вчителям розкладати приладдя для своїх нових товаришів. Своїй країні хлопчик бажає сили та перемоги. Дівчата Анна, Анастасія та Лілія тішаться можливості завести нових друзів у літній школі.

“Ми тут навчаємось, малюємо, робимо аплікації, проводимо ранкові кола і вже знайшли собі подружок”, – розповідають вихованки школи.

Літня школа вчительки Мері триватиме аж до кінця літа та працюватиме у форматі інтегрованого навчання. Щотижня її учасники досліджуватимуть одну тему на різних заняттях – від малювання до розв’язання логічних задач.

Про це інформує БФ “Карітас-Caritas” Мукачівської греко-католицької єпархії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах