132699
10:45 9.072022

На Ужгородщині відкрилося відділення «Денного центру допомоги від домашнього насильства або насильства за ознакою статі»

Життя 4826

У п’ятницю, 8 липня, у селі Кам’яниця, яке належить до Оноківської сільської ради (ОТГ) Ужгородського району Закарпатської області відбулося урочисте відкриття відділення «Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі».

Це відділення буде повноцінно функціонувати на базі комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Оноківської сільської ради. І у ньому тимчасово надаватиметься притулок для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які наразі перебувають/проживають на території Оноківської сільської ради (ОТГ).

Як повідомили організатори, розглядається повноцінне функціонування Центру, в якому наразі розміщено кілька «кризових сімейних кімнат», в яких сім’ї та особи, що постраждалі від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі зможуть проживати протягом 10 діб, а також отримувати комплекс необхідних соціальних послуг, з метою мінімізації складних життєвих обставин, в яких вони з тих чи інших причин опинилися.

Заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський, який був присутнім на урочистій частині заходу повідомив, що тут надаватимуть комплекс послуг, у тому числі юридичні консультації, а також педагогічну та психологічну підтримку, повідомили у пресслужбі держустанови.

Тож, відповідно до цього у Центрі працюватимуть як психологи, так і фахівці з соціальної роботи, а також юрисконсульт. «Багато людей страждають від насильства, чимало замовчують такі факти, тому реалізація цього проєкту – надважливий етап допомоги кожному, хто її потребує. Як відомо, курує цю сферу Перша леді України Олена Зеленська, і вона постійно наголошує на актуальності та необхідності створення відповідних осередків по всій території України. Загалом відкриття цього відділення є результатом спільної роботи нашої держави, місцевої територіальної громади, а також міжнародних партнерів», – підкреслив обласний можновладець.

Пан Петро також додав, що загалом в цьому центрі облаштовують 5 кризових кімнат сімейного типу, де зможуть одночасно перебувати 15 осіб. Крім цього, вже незабаром тут мають забезпечити можливість харчування, а також за потреби надаватимуть тимчасовий прихисток.

До відома, для фінансової реалізації цієї соціально важливої ініціативи частину коштів було виділено через субвенцію з державного бюджету, а частину – профінансувано німецьким товариством «Допомога народу України» та громадською організацією «Справа Кольпінга в Україні».

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах