132414
13:47 5.072022

Ужгородська дитяча лікарня отримала харчування та засоби гігієни від угорського міста Захонь. ВІДЕО

Життя 6003

Сьогодні, 5 липня, Ужгородській міській дитячій лікарні доставили гуманітарний вантаж з Угорщини. Країна-сусідка веде активну гуманітарну роботу в напрямку підтримки України і з перших днів війни направляє значні вантажі.

Зараз до Закарпаття привезли дитяче харчування, засоби особистої гігієни для дітлахів та мам. Таку гуманітарну допомогу отримають й Мукачівська дитяча лікарня та Будинок дитини у місті Свалява. Крім вище перерахованого до Сваляви привезуть ще й макаронні вироби та інше харчування, адже зараз у закладі проживає майже 100 дітей, як краян, так і вимушених переселенців.

«У Закарпатті кажуть, хороший сусід набагато кращий за поганого друга. Сьогодні саме така подія, коли наші сусіди, угорці, зрозумівши непросту ситуацію, яка склалася зараз в Україні, намагаються систематично надавати нам гуманітарну допомогу. Зараз Ужгородська дитяча лікарня отримала необхідні для медичного закладу засоби, які потребують маленькі пацієнти», – каже Ярослав Глагола, начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту Ужгородської міської ради.

Наразі в Ужгороді проживає 50 тисяч тимчасово переміщених осіб, серед яких багато дітей. Ці особи отримують допомогу в повному обсязі. Крім того, влада міста веде активну співпрацю з містами-побратимами, країнами-сусідами, волонтерами та міжнародними організаціями, тож допомогу надсилають регулярно.

Ярослав Глагола також зазначив, що коли гуманітарну допомогу привозять у більшій кількості ніж є потреба в краї, то її переправляють у ті регіони, де в ній є найбільша необхідність.

Магдалина Неймет, в.о. головного лікаря Ужгородської міської дитячої лікарні розповіла, що на лікуванні в медичному закладі знаходиться понад 90 дітей, як з Ужгорода та району, так і 22 вимушених переселенці: «Потреба є у всьому – харчуванні, засобах догляду за дітьми, тож така гуманітарна допомога стане в нагоді».

Консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Куті зазначив, що передану гуманітарну допомогу зібрали зусиллями міського голови міста Захонь. Це вже не перший такий вантаж, який доправили до Закарпаття з угорського містечка. Зараз передали кілька видів дитячого харчування – як сухого для немовлят, так і прикорму, для старших. Крім того, підгузки та інші засоби особистої гігієни для малюків.

«Нам важливо, щоб ми змогли надати допомогу тим, хто цього потребує – невинним жертвам війни, а це в першу чергу діти. Зараз багато чути про те, що зменшилася кількість допомоги, яку передають Україні, адже війна триває вже не один місяць. Проте угорці та угорські населені пункти показують, що вони готові підтримувати своїх сусідів й надалі», – додав консул.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах