У Закарпатській області продовжують досліджувати питну воду та кулінарну продукцію
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівники Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби продовжують здійснювати постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води з метою запобігання масових харчових отруєнь.
Протягом минулого тижня досліджено 12 зразків питної води децентралізованого постачання за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за санітарно-хімічними показниками виявлено:
▪ Ужгородський р-н., с. Ратівці, вул. Кошута, 1 ЗДО – невідповідність по марганцю;
▪ Ужгородський р-н., с. Часлівці, початкова школа Сюртівської с/р – невідповідність по марганцю;
▪ Хустський р-н., с. Боронява, вул. Центральна, 154 ЗДО – невідповідність по залишковому вільному хлору;
▪ м. Мукачево, вул.Кооперативна,2 ВПУ №3 – невідповідність по перманганатній окислюваності;
▪ м. Мукачево, вул. Космонавта Беляєва, 2 ХАБ «Венеція» – невідповідність по перманганатній окислюваності.
Проведено дослідження 6 зразків готової кулінарної продукції. Позитивних результатів не виявлено. За цей же період було досліджено 30 гігієнічних змивів з поверхонь на бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Невідповідність не виявлено.
Лабораторія продовжує моніторити якість та безпечність питної води та продуктів харчування в області.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися