В Закарпатській області продовжують моніторинг місць проживання та харчування внутрішньопереселених осіб
Спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби станом на 20.06.2022р. здійснено моніторинг всіх пунктів розміщення осіб. Перевірки проводилися на предмет дотримання мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку зі збройною агресією російської федерації. Встановлено, що 81,6 % пунктів повністю відповідають цим вимогам. Під час проведення обстеження фахівці Головного управління Держпродспоживслужби акцентували увагу на дотриманні вимог розміщення, харчування, водопостачання, комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів, а саме: забезпечення взаємодії із закладами охорони здоров’я, які надають медичну допомогу; забезпеченості місцями для сну та відпочинку; здійснення лабораторного контролю питної води; забезпеченості місць для приготування їжі та зберігання продуктів; дотримання своєчасного вивозу твердих побутових відходів, забезпеченості рідким милом, антисептиками, паперовими рушниками, облаштування місць для обробки рук антисептиком.
Також, проведено моніторинг усіх діючих пунктів, де організовано харчування для евакуйованих осіб. З працівниками закладів проведено роз’яснювальну роботу, керівникам надані чіткі рекомендації щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках з метою уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.
Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводяться лабораторні дослідження якості питного водопостачання та харчових продуктів на даній категорії об’єктів. Станом на 20.06.2022 року досліджено 224 взірці питної води та 173 проби харчової продукції на відповідність до вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися