128335
16:35 22.042022

Угорські католицькі організації відправили на Закарпаття гуманітарну допомогу

Життя 3249

Карітас ім. Святої Єлизавети Естергом-Будапештської єпархії відправив на Закарпаття 9 мікроавтобусів з гуманітарним вантажем, благодійна католицька організація Карітас Угорщини – 5 мікроавтобусів із продуктами харчування тривалого зберігання та медикаментами для допомоги в забезпеченні вимушених переселенців, які перебувають в області.

Єпископ Ференц Чергаті в рамках богослужіння благословляє вантаж з гуманітарною допомогою та волонтерів, котрі доставлять його на Закарпаття. 21 квітня 2022 року. Базиліка св. Іштвана, м. Будапешт.

Конвой транспортних засобів із гуманітарною допомогою благодійної організації Карітас ім. Святої Єлизавети вирушив в Україну в п’ятницю на світанку в супроводі представників католицької благодійної організації та волонтерів, серед яких двоє священників та двоє дияконів, загалом 18 осіб.

Вантаж та осіб, що супроводжували його, напередодні освятили в будапештській базиліці св. Іштвана в рамках богослужіння.

Співробітники та волонтери благодійної організації Карітас ім. Святої Єлизавети Естергом-Будапештської єпархії під час богослужіння, яке очолює єпископ Ференц Чергаті. Базиліка св. Іштвана, м. Будапешт.

Благодійна католицька організація Карітас Угорщини доправила 5 мікроавтобусів гуманітарної допомоги в Мукачево, Солотвино та Ясіня в ті їдальні, де забезпечують харчуванням вимушених переселенців.

«З початку війни благодійна католицька організація Карітас допомагає в забезпеченні центрів допомоги біженців у прикордонних населених пунктах Угорщини, а також пунктів розміщення вимушених переселенців, благодійних кухонь, сиротинців, малозабезпечених родин та самотніх літніх людей на Закарпатті», – ідеться в пресрелізі організації.

Єпископ Ференц Чергаті на площі перед базилікою св. Іштвана освячує 9 мікроавтобусів із гуманітарною допомогою, яка відправляється на Закарпаття.

«Черговий вантаж гуманітарної допомоги – 5 мікроавтобусів із продуктами харчування тривалого зберігання, медикаментами, вітамінами – був відправлений для підтримки роботи благодійних кухонь Мукачівського осередку католицької організації Карітас», – зазначають у повідомленні. А також наголошують, що забезпечення 13 благодійних кухонь і досі було непростим завданням, а тепер через підвищення вартості продуктів харчування стало майже неможливим.

В організації нагадали, католицький Карітас Угорщини регулярно підтримує роботу благодійних кухонь Мукачівського осередку благодійної організації. З початку війни для них доставили 70 вантажів з продуктами.

Підтримка роботи благодійних кухонь і надалі вважається пріоритетним завданням, наголошує благодійна католицька організація.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Дві закарпатські команди йдуть нога в ногу в аматорському чемпіонаті України
14:33
«Інклюзивні футбольні секції» розпочали роботу в Ужгороді
14:21
В Ужгороді відбулося позачергове засідання сесії міськради
13:58
На Мукачівщині прокуратура виявила сміттєзвалище, що функціонує з порушеннями, та звернулася з позовом до суду
13:41
На Іршавщині розіграли Кубок району з футболу серед ветеранських команд
13:20
Житель Іршавщини за кілька днів викрав товару з магазину на майже 10 тисяч гривень
13:05
У Міноборони розповіли, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного
12:55
На війні загинув закарпатець Михайло Світлик
12:25
Скоро літо. Як худнуть закарпатки і скільки це коштує
12:02
Мукачівські школярі стали переможцями районних змагань «Пліч-о-пліч» з волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та баскетболу
11:40
Всі новини