126775
15:40 29.032022

Медична гуманітарна допомога поїхала з Ужгорода до 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Життя 2850

Медичні препарати (ліки), перев’язувальні матеріали, бандажі, милиці, укомплектовані індивідуальні аптечки, термоковдри, необхідне для госпіталів напередодні мікроавтобусом відправили з Ужгорода 128-ій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Ярослав Глагола, вантаж для військових сформували з гуманітарної допомоги, яку організувала та скоординувала його, як депутата міськради, помічниця Олена Черненко.

Працівники медичних закладів Ужгорода скрупульозно відсортували за призначенням, уважно перевірили терміни придатності медикаментів, засобів із двох поставок – із Лондона та з частини загальної гуманітарної допомоги із Барселони.

На фронт відправлення поїхало за співпраці з волонтерами, яких очолює Власта Рейпаші. Інші ж ліки і медичні засоби за призначенням розподілили міським закладам Ужгорода: у сімейні амбулаторії, поліклініку, центральну міську клінічну лікарню, дитячу лікарню, пологовий будинок. Це – значна допомога, адже централізоване постачання ліків і логістика доставки препаратів дуже суттєво порушені, а в місті, з урахуванням вимушених переселенців, значно більше людей потребують допомоги.

Ярослав Глагола зазначив, що найближчим часом очікують допомогу з Ізраїлю – лікарські засоби всіх груп, інструментарій. Вантаж уже сформований, очікують на вирішення логістичних питань доставки. Також Олена Черненко займається постачанням інсулінів та веде перемовини про надходження в Ужгород через фірму Siemens із Німеччини цифрового апарату УЗД та мамографа.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини