126608
18:33 26.032022

У Мукачеві в Угорському домі готують по 300 обідів щодня. ФОТО

Життя 7384

Їжу для вимушених переселенців, що поселилися у Мукачеві, щодня розвозять волонтери культурного центру “Угорський дім”. Готує обіди у ресторані “Монархія”, який знаходиться на території центру, шеф-кухар з Угорщини.

“2 тижні тому, за фінансової підтримки Угорщини, розпочалася така програма допомоги. В Ужгороді в нас працює ресторан, де готують для людей, що перебувають чи приїздять на залізничний вокзал, є локація у Берегові, а також у Мукачеві”, – розповідає координаторка проєкту Аніта.

Обіди у Мукачеві розвозять щодня на чотири великі локації: гуртожитки гуманітарно-педагогічного університету, МДУ та ліцею Святого Іштвана, а також в школу у Ракошині.

“А ще ми маємо дві маленькі локації. Один митець поселив у себе вдома 10 біженців, ми їм також возимо їсти. Така приблизно ситуація і на нашій останній локації,” – додає волонтерка.

Загалом, щодня, волонтери розвозять 300 порцій гарячих обідів. Окрім того, бажаючі можуть отримати до обіду і пляшечку з простою водою.

“Дуже приємно, що про нас тут так піклуються. Здавалося б, що це звичайний обід, а насправді дуже важлива допомога для нас. Серед людей, що живуть, тут у гуртожитку, більшість просто змушена економити, бо не мають ні роботи, ні можливості заробити”, – розповідає переселенка з Києва, Надія.

Волонтери кажуть, що вже ведуть переговорити з іншими ресторанами краю, аби розширити масштаби допомоги та мати змогу нагодувати ще більшу кількість вимушених переселенців.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах