126520
13:38 25.032022

У Перечинській громаді облаштовано 28 споруд цивільного захисту

Життя 9256

У Перечинській територіальній громаді облаштовано 28 захисних споруд цивільного захисту, пристосованих для укриття. Одночасно у них може перебувати 4135 осіб. Про це кореспонденту «Карпатського об’єктива» повідомив міський голова Іван Погоріляк.

Нагадаємо, до складу ТГ входить місто Перечин та чотири села: Сімер, Сімерки, Ворочево, Зарічево.

– Споруди були необлаштовані, завалені сміттям, усякими відходами. З тих підвальних приміщень ми вивезли машинами все сміття, весь непотріб, який там був, поприбирали, підмели. Споруди облаштували, щоб люди могли перебувати там певний час під час повітряної тривоги та у разі небезпеки. Поставили стільці, лавиці, зробили місця для сидінь, провели електропостачання, завезли ковдри, питну воду, аптечки з ліками та медичними засобами першої необхідності, – каже очільник громади і додає: – Наші люди знають про всі укриття. Інформацію ми подавали в соціальних мережах та у роздрукованому варіанті.

Журналістка побувала у декількох найпростіших укриттях і підтверджує його слова – приміщення облаштовані (див.фото). У центрі міста такі укриття є в лікарні, міській раді, будинку суду, житловому будинку на площі Народній.

Водночас Іван Михайлович звертається до жителів громади дбати про свою безпеку, суворо дотримуватися правил поведінки, вказівок органів цивільного захисту населення. Насамперед необхідно встановити на своїх мобільних телефонах додаток «Тривога».

– Коли спрацює додаток, почуєте тривожний сигнал, сирену, церковні дзвони, то ідіть у безпечне місце, найближче укриття. Подбайте про своє здоров’я: одягніть теплі речі, візьміть із собою ковдру, бо в підвалах холодно, візьміть щось поїсти, тривожний чемодан з питною водою, ліками, документами, і перебувайте там до відбою тривоги, – наголошує.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах