125825
09:00 16.032022

Директором Берегівського театру призначено Едіну Шін

Життя 3284

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко призначив на посаду в.о. директора Закарпатського обласного угорського драматичного театру Едіну Шін. Через воєнний стан обласна рада може призначати лише виконуючих обов’язки керівників закладів, але це було вкрай потрібно зробити тепер, для подальшого належного функціонування театру. Переможниця оголошеного конкурсу на посаду Едіна Шін і досі була активним організатором діяльності закладу, вона, безперечно, найбільш прийнятна людина для цієї роботи. Попередній директор Андраш Качур склав повноваження ще восени, а Бірта Клавдія, котра з того часу виконувала обов’язки директора, йде у декретну відпустку.

Представили нового керівника театрального колективу в затишній атмосфері. Участь у заході взяв голова обласної ради, актори та співробітники театру, а також депутати обласної ради, представники фракції «КМКС» ПУУ Ільдико Орос та Йосип Борто.

Володимир Чубірко наголосив, що у важкі часи важливо приділяти увагу і закладам культури, їхньому належному функціонуванню. А для цього необхідно призначати кваліфікованих керівників. Голова облради вважає відрадним той факт, що на Закарпатті живуть і угорці, які мають театр, котрий збагачує наш мультинаціональний край. В інтерв’ю журналістам Володимир Чубірко наголосив: «Люди, які рятуються від війни, в тому числі й театрали, мають розуміти, що наш край – острівець стабільності. Мають на практиці бачити, як різні національності взаємодіють і працюють. Ми вже давно планували призначити нового керівника, проте війна забирає багато часу та сил і від обласної ради, і від депутатів. Сьогодні ми це зробили для того, щоби керівник міг підтримувати роботу колективу, щоби всі жителі нашої держави бачили, що Закарпаття – це Україна, де є стабільність. Де представники різних національностей взаємодіють, живуть, допомагають один одному, а сьогодні разом допомагають переселенцям із різних областей країни на території всього Закарпаття. Гармонія національностей між собою є запорукою миру в державі», – підкреслив Володими Чубірко.

Новопризначений директор Едіна Шін, у свою чергу, повідомила: «Для належної роботи будь-якого закладу необхідний керівник із відповідними повноваженнями. Сьогодні це питання вдалося вирішити і в Берегівському театрі. Розпочинати роботу доведеться у надзвичайно важкий період, адже через війну театр не виступає. Але ми плідно працюємо, облаштували тут пункт прийому переселенців, де розміщуємо театралів із Києва, займаємося їхнім забезпеченням. Але плануємо і на майбутнє. Думаємо, як продовжувати роботу театру. Сподіваємося, що якомога скоріше зможемо запросити глядачів на вистави. Хоча коли говорять гармати – музи мовчать, і зараз це не найважливіше, але ми плануємо заздалегідь і майбутні прем’єри».

Наразі в стінах Берегівського театру живуть 35 переселенців. Зокрема театрали зі столиці та їхні родини.

Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах