125732
13:21 14.032022

Міністр фінансів Угорщини відвідав пункт пропуску «Загонь – Чоп»

Життя 3647

Безпечний, гуманний пропуск біженців і зелений коридор для виїзду гуманітарних вантажів. Так охарактеризував ситуацію в пункті пропуску «Загонь – Чоп» на українсько-угорському кордоні міністр фінансів Мігай Варга.

Міністр повідомив, що з 24 лютого кордон між двома країнами перетнуло понад 200 тис. біженців, їхній в’їзд, незважаючи на воєнну ситуацію, проходить спокійно та організовано, мета полягає в тому, щоби прибулих мали можливість якомога швидше пропустити в Угорщину.

Міністр нагадав, що триває наймасштабніша гуманітарна акція в історії Угорщини, в якій важливу роль мають митники, котрі працюють на кордонах. Угорська митна служба в перший день війни розробила спрощену процедуру митного оформлення, яка сприяє шукачам притулку, оскільки вона дозволяє швидко перетнути кордон.

«Ми виробили практику на угорсько-українському кордоні, яку використовують й інші країни ЄС», – зазначив міністр. «Ми показуємо гарний приклад іншим країнам», – додав він.

Міністр повідомив, що наразі через пункти пропуску на угорсько-українському кордоні до України завезли понад 1,5 тисячі гуманітарних вантажів, які митниця пропускає без черги та швидко, щоби вони були доставлені в місця призначення якомога оперативніше. Оформлення таких вантажів відбувається швидко та легко, оскільки достатньо усної заяви, додав він.

Мігай Варга підтвердив, що безпека Угорщини та угорського народу – найважливіша для уряду, який прагне запобігти переміщенню зброї в країну та за її межі.

Джерело: infostart.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах