125113
11:56 6.032022

Гуманітарна допомога від Інституту досліджень національної стратегії Угорщини теж доставлена на Закарпаття

Життя 3173

Науково-дослідний інститут національної стратегії Угорщини (NSKI) доправив на Закарпаття гуманітарний вантаж на загальну суму понад 12 мільйонів форинтів, що містить харчові продукти тривалого зберігання та засоби гігієни. Вантаж, зібраний завдяки благодійному збору коштів в Угорщині, у суботу в селі Берегдароц в області Саболч-Сатмар-Берег передали представникам закарпатських церков.

Очільник Інституту Єнев Сас повідомив, що гуманітарну допомогу потребуючим роздадуть у співпраці із Закарпатською реформатською церквою та Берегівською римо-католицькою парафією.

Він зазначив, що Інститут уже десять років тісно контактує із закарпатськими організаціями та церквами, завдяки чому підтримав декілька шкіл та закладів для дітей з обмеженими можливостями. Через війну в сусідній країні вони відчули своїм обов’язком допомогти, і на їхній заклик долучитися до благодійності відгукнулося багато людей, зазначив пан Сас.

Речниця уряду Угорщини Олександра Сенткірайі наголосила, що уряд допоможе всім людям, які, рятуючись від війни, прибули до Угорщини.

Уряд виділить ще 3 мільярди форинтів на підтримку шести найбільших благодійних організацій, які надають допомогу біженцям, повідомила речниця. Олександра Сенткірайі зазначила, що в разі потреби уряд надасть додаткову допомогу для того, щоб усі біженці з України, які опинилися в скруті, отримали належне забезпечення.

«Надихаюче, що угорці об’єднали зусилля, працюють разом заради однієї мети – допомагати людям, які прибувають із сусідньої країни», – сказала Олександра Сенткірайі.

У передачі гуманітарного вантажу взяв участь державний секретар з питань релігії та зв’язків національних меншин Міклош Шолтес, представники Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, Закарпатської реформатської церкви та Берегівської римо-католицької парафії.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах