124360
15:02 21.022022

Відбулися річні загальні збори Чопського місцевого осередку ТУКЗ-КМКС

Життя 4865

Чопський місцевий осередок Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) 19 лютого провів річні загальні збори.

Присутніх привітала голова організації, очільниця Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог. У своєму звіті про роботу за минулий рік вона зазначила, що через карантинні обмеження, введені з огляду на епідемічну ситуацію, заплановані традиційні масові заходи провести не вдалося, проте низка дійств з дотриманням протиепідемічних правил усе ж була реалізована. Це, зокрема, запалення «Вогню єдності», театральні виступи, презентація про гусарів історика Барнабаша Кейса, висадження яблунь на знак єдності нації, День рукоділля напередодні Різдвяних свят тощо. Крім того, представники осередку долучилися до заходів, які проводилися на районному та обласному рівнях.

Відтак Лівія Балог окреслила нинішню геополітичну ситуацію, після чого наголосила: «Наша мета тут, на Закарпатті, – зберегти національну єдність, яка зміцнює закордонні угорські громади, сприяє розвитку наших шкіл, дитячих садків, установ, медичному забезпеченню. Протягом останнього десятиліття ми постійно відчуваємо підтримку й турботу з боку уряду Угорщини». У цьому контексті Лівія Балог нагадала про реконструкцію Чопської середньої школи № 2 ім. Іштвана Сечені, на яку угорський уряд виділив 500 мільйонів форинтів. А відтак підкреслила, що, крім місцевих угорців, різна допомога надається представникам усіх національностей, адже, наприклад, відремонтований та по-сучасному обладнаний дитячий садок відвідують як угорські, так і українські діти.

«Намагаймося зберігати спокій, виконувати свою роботу, підтримувати зв’язок одне з одним та обов’язково планувати й діяти щодо майбутнього», – резюмувала Лівія Балог і подякувала уряду Угорщини за постійну підтримку та допомогу.

Після цього Оскар Балог представив звіт ревізійної комісії, а очільниця Клубу пенсіонерів осередку Лєна Белович доповіла про роботу клубу протягом минулого року.

Оскар Балог поінформував також про діяльність фракції «КМКС» ПУУ в раді Чопської міської територіальної громади, про справи ОТГ та питання бюджету.

Присутні члени схвалили роботу Чопського місцевого осередку ТУКЗ-КМКС.

Наприкінці загальних зборів Лівія Балог подякувала за роботу протягом минулих років та висловила сподівання на її успішність і в подальшому.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах