122575
12:59 23.122021

Благодійна акція відбулася у Берегові

Життя 2376

Навчальний центр «Матіас Корвінус Колегіум», який опікується обдарованими дітьми, вчетверте організував у Берегові традиційну різдвяну благодійну акцію.

За тиждень до акції в офісі Навчального центру відбувся день рукоділля, в рамках якого до акції виготовили різдвяні оздоблення та прикраси, хендмейд-вироби.

Долучилися до благодійної справи працівники, вихованці навчального центру, їхні батьки, учасники Школи громадських лідерів. Приблизно протягом години група зі 147 осіб реалізувала кілька тисяч медових різдвяних пряників, які протягом тижня вдома виготовляли вихованці навчального центру та їхні батьки.

«Грудень – один із найважливіших місяців у житті берегівського Навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум», адже домашнє завдання в цей період отримують і батьки: всі обов’язково мають виготовляти медові пряники зі своїми дітьми», – повідомила нашому виданню керівниця навчального центру Беата Добша. За її спостереженнями, з наближенням свят люди залюбки долучаються до благодійності, через це доброчинні акції для допомоги нужденним проводять саме в цей передріздвяний період.

Виручені в рамках акції кошти передали родині хворого хлопчика Юлія Каракаша, який нині перебуває на лікуванні в Мукачіівській дитячій лікарні. Мамі на лікування сина вручили близько сорока тисяч гривень.

Крім цього, молоді вихованці навчального центру цього року вже вчетверте долучилися і до іншої благодійної справи. Суть акції полягає в тому, що кожен охочий може створити подарунковий бокс, який буде доставлено нужденним дітям. Взуттєві коробки зазвичай містять іграшки, книжки, розмальовки, предмети для туалетів, солодощі, шапки, шарфи, шкільне приладдя, листівки з привітаннями.

Вихованці навчального центру спільно з учнями Берегівського ліцею ім. Лайоша Кошута спільно долучилися до акції. Священнику греко-католицької церкви Йожефу Чірпаку, який є лідером цієї акції в краї, передали 327 коробок з-під взуття наповнених подарунками, які отримають до свят діти з малозабезпечених родин.

Як і в минулі роки, батьки учнів також вдячні за проведення благодійної акції. Показово, що вони теж зіграли свою роль, показуючи приклад власним дітям.

На завершення благодійної акції діти отримали подарункові пакети, які забезпечили Навчальний центр «Матіас Корвінус Колегіум» та Генеральний консул Угорщини у місті Ужгород Йожеф Бачкаі.

ZsT/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах