121857
20:19 8.122021

12 грудня Закарпатський муздрамтеатр відсвяткує поважний ювілей

Життя 3231

У неділю, 12 грудня, найбільший театр Закарпаття відзначатиме 75-річчя першої вистави на власній сцені. Далекого 1946 року артисти Закарпатського обласного українського музичного-драматичного театру зіграли свою першу прем’єру. З того часу поставлено вже сотні вистав і зіграно тисячі спектаклів. Закарпатський муздрамтеатр став майданчиком, на якому вперше втілювалися на сцені твори місцевих драматургів, інсценізації найвідоміших творів закарпатських прозаїків. Це одна із важливих складових української культури Закарпаття.

З нагоди ювілею Закарпатський муздрамтеатр запрошує 12 грудня о 18.00 на перегляд прем’єри першої закарпатської оперети «До зустрічі з тобою…», створеної корифеями закарпатської сцени – Юрієм-Августином та Євгеном Шерегіями, чиє ім’я носить театр.

На думку театрального оглядача Сергія Федаки, «схильність режисера А.Філіпова до музичних, співочих і танцювальних номерів давно відома. Ним створено чимало робіт, які назавжди увійшли до історії закарпатського театру. Але ця друга версія Шерегіївської оперети на сьогодні є вершинним досягненням постановника, до якої він ішов упродовж усієї своєї понад півстолітньої кар’єри. Згадується відомий афоризм: якщо кінець світу невідомий, то його слід організувати з шампанським і квітами. Вистава вийшла саме отаким бенкетом під час ковіду та й багатьох інших викликів, що стоять перед нашим театром. Робота виконана багато в чому всупереч, аніж завдяки. Над її секретами, таємничими джерелами її оптимізму ще багато будуть роздумувати.

Але можна і просто розслабитися і полинути на хвилях чарівної музики у казкову історію кохання, зради, розлук, нових зустрічей. Брати Шерегії десь випередили ідею знаменитої містично-загадкової пісні про готель “Каліфорнія”, в якому легко поселитися, та з якого неможливо виїхати. Їхній пансіонат під Говерлою теж таки символ-портал у невідоме, а його мешканці, так майстерно зіграні акторами, – це вічні закарпатські типажі, тому кожний глядач чи глядачка впізнавали себе у комусь із них».

А 14 грудня о 19.00 на малій сцені Закарпатський муздрамтеатр покаже італійську комедію-фарс-детектив Франка Раме та Даріо Фо «Я чекаю на тебе, мій любий…»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини