12124
19:05 9.082016

Протягом літніх канікул оздоровлено 32 відсотки юних хустян

Життя 2525

У Хусті триває оздоровча кампанія. Наразі частина дітей ще перебуває в таборах, однак більшість учнів уже відпочили.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-На оздоровлення у цьому році використано 650,077 тисяч гривень, із них 153,284 тисячі – це залучені кошти, тобто, батьківська плата. Щодо кількості школярів, то цього літа в таборах побували 1405 дітей, із яких – 1298 – у закладах із денним перебуванням. При цьому на добу на харчування у пришкільних таборах виділялося 16,50 грн, із яких 5 грн за учня сплачувала міська рада, а за дітей-пільговиків, сиріт, позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених, із родин учасників ЧАЕС, АТО, переселенців мерія повністю взяла на себе фінансування). До речі, у СШ №1, №3 та в гімназії-інтернаті працювали мовні табори, а в ЗОШ №2, №6 та №4 – мовні групи. Загалом при освітніх установах Хуста діяло 7 пришкільних таборів. Що ж стосується стаціонарного оздоровлення, то доба перебування учня в закладі коштувала 310 грн. Отже, таким чином відпочив 91 школяр. До слова, 32 дітей оздоровлювалися протягом 18 днів і всі інші – впродовж 14 днів (для цього було витрачено 374,380 тисяч гривень), – каже редакції новин «Карпатського об’єктива» головний спеціаліст управління освіти, релігій та у справах національностей Хустського міськвиконкому Світлана Косик.

Оздоровлювалися юні хустяни і через управління культури, молоді і спорту.

-Зараз, як і торік пріоритети надавалися творчо обдарованій юні, переможцям фестивалів, конкурсів, спортивних змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів, – запевняє в.о. начальника управління Мирослава Пойда. – Доба перебування у таборах складала 230-245 грн. Відрадно, що ми вперше змогли відправити на оздоровлення аж шість десятків учнів. Це, звісно, надзвичайно позитивно. Крім того, вже другий рік поспіль маємо змогу охопити відпочинком майбутніх «зірочок» мистецького Олімпу, тих школярів, які своїми здобутками справді прославили Хуст.

Між іншим, попереду ще три тижні літніх канікул, тож школярі, які не встигли відпочити ще мають можливість цікаво і змістовно провести час у колі ровесників та однодумців.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах