112533
17:01 26.042021

«Наше місто - рідний дім»: юні мукачівці розмальовували Великодні писанки ФОТО

Життя 4151

26 квітня, у мукачівському Центральному парку, відбувся мистецький захід з розмальовування Великодніх писанок. Учасниками святкової акції стали вихованці Мукачівської дитячої Художньої школи ім. Мігая Мункачі та художньої школи “Ром Арт”.

Автор ідеї та організатор акції Тиберій Йонаші розповідає, що задум зробити саме великі писанки, з’явився десь місяць назад. “Кропітка підготовча робота була пророблена, аби втілити в життя нашу ідею. Ми закупити ці великі яйця з пінопласту, потім я їх шпаклював і фарбував. Підготували для них підставки”, – зазначає художник.

Розмальовували Великодні писанки 30 дітей. Самі юні художники зазначають, що акція їм довподоби та дозволяє показати своє бачення Великодніх атребутів. “Кожен із нас мав завдання придумати малюнок для своєї писанки. Ідею я, наприклад, шукала в інтернеті. Загалом акція чудова, класно малювати на свіжому повітрі”, – ділиться враженнями вихованка Мукачівської дитячої художньої школи ім. Мігая Мункачі, Ангеліна.

Серед юних художників обиратимуть переможців, на них чекатимуть нагороди. Оцінити роботу молоді зможуть і самі мукачівці, адже усі писанки прикрашатимуть центральну площу міста на Великодні свята.

Ірина ГРАБКО, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах