112482
17:45 24.042021

«Eco_GreenDay»: Мукачівці закликають регулярно прибирати своє місто. ФОТО

Життя 4502

У Мукачеві пройшла акція з прибирання. Більше 50 учасників на 4 локаціях збирали сміття, аби зробити місто чистішим. “Eco_GreenDay” – проєкт, який створений організацією ” Кругообіг добра”.

Акція проходить під гаслом: “Зробимо світ кращим! Почни з себе, хто як не ти?” Цю ідею, розповідає натхненниця та головна ініціаторка толоки – Діана Трофимчук, намагаються донести до кожного українця та жителя планети.

“Нема нічого кращого, ніж об’ єднувати громади. І нам прийшла така ідея об’ єднувати людей, міста та в майбутньому навіть країни. Як варіант – це прибирання землі, разом з тим прибирати і свою свідомість. Ми самі творимо своє життя. Сидячи вдома на дивані ми нічого не досянемо”, – каже Діана Трофимчук.

Організаторка заходу додає, що насправді, екопроблема набагато глибша, ніж здається. Людям вже пора переходити на новий рівень існування. Прибрати з життя ту агресію, яку самі сіють та нарешті будувати інше, усвідомлене суспільство.

Разом з Мукачевом толоки проходили ще у 9 містах. Це – Ужгород, Воловець-Щербовець, Свалява-Керецьки, Міжгір’я, Берегово, Львів, Суми, Хмельницький, Хуст. Щодо Мукачева, то прибирали небайдужі громадяни на 4 локаціях міста: біля ринку “ГІД”, в мікрорайоні “”Черьомушки”, на вулицях Свалявська та Івана Франка.

Акцію планують зробити традиційною, та щомісяця 1-2 рази виходити на толоки.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах