110569
20:20 25.022021

На Закарпатті розпочалася вакцинація від COVID-19. Відео

Життя 9979

24 лютого в Україні розпочалася планова вакцинація від коронавірусної інфекції. За день до цього до країни прибула перша партія вакцини від COVID-19. З Індії привезли 500 тисяч доз вакцини Covishield (індійська назва вакцини Oxford/AstraZeneca).

Як вже повідомляв “Карпатський об’єктив”, Закарпаття отримало 14, 5 тисяч доз вакцини. Вона розрахована, аби вакцинувати близько 3 тисяч медичних працівників. 

Сьогодні, 25 лютого, в Ужгороді від коронавірусу вакцинували вже 10 людей вакциною виробництва Індії. Вакциновані – лікарі та працівники Закарпатської обласної інфекційної лікарні, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус. Про це нині, під час брифінгу на території лікарні, повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк.

– Вакцини наразі поміщені на спеціальний медичний склад з відповідною температурою, звідки будуть передаватися спеціальним медичним бригадам, які проводитимуть вакцинацію, – наголосив Ігор Шинкарюк.

Як повідомив лікар обласної інфекційної лікарні Степан Карабиньош, який також був присутній на брифінгу, він першим отримав щеплення від COVID-19.

– Почуваю себе задовільно. Все пройшло добре. Закликаю усіх своїх колег вакцинуватися. Адже це люди, які тримають оборону з ковідом, тому вони мусять бути захищеними. Закликаю усіх громадян, коли буде вакцина доступна для всіх, відповідально поставитися до свого здоров’я і вакцинуватися, – прокоментував Степан Карабиньош.

За його словами, через два тижні для перших вакцинованих буде проведена ревакцинація – отримання другої дози вакцини.  

Як повідомив лікар, більшість медичних працівників погодилися на вакцинацію. Відмовилися тільки ті медики, які нещодавно перехворіли на коронавірус, тобто яким зараз потрібно почекати певний період для того, щоб вакцинація для них була успішною.  

Що стосується розподілу вакцин, то вона вже визначена дорожньою картою МОЗ, поінформував Ігор Шинкарюк. Бригади будуть працювати по графіку на всій території Закарпаття. Утім, хто наступний у черзі на вакцинацію, інформацію не розголошують.

– Наше завдання вакцинувати усіх лікарів. Але ці всі люди зараз виконують свої службові обов’язки. Будемо старатися вакцинувати якомога більше людей, за короткий відрізок часу. Сподіваюся, що вже у скорому часі подолаємо коронавірус, – наголосив Ігор Шинкарюк.

Насамкінець заступник голови Закарпатської ОДА відзначив, що ризики потрапити в “червону” зону в Закарпаття таки є. Утім, робиться все можливе, аби цього не сталося.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах