110508
14:06 24.022021

Закарпаття отримає 14, 5 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Життя 4856

Про це нині під час брифінгу про старт вакцинальної кампанії в області розповів голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

За його словами, вакцина в Україну прибула вчора і тоді ж була розподілена по областям. Перша партія вакцин вже прямує на Закарпаття.

– Вакцина – сертифікована та абсолютно безпечна. Ми будемо проводити щеплення відповідно до уніфікованої дорожньої карти.

Першими вакцинуватимуть медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19. Мова про працівників мобільних бригад, які будуть проводити щеплення, медперсонал “ковідних” шпиталів, лабораторних центрів та екстреної меддопомоги.

– Вакцинація є добровільною та безкоштовною. Наразі 3 тис 141 особа виявила бажання вакцинуватися. Зараз уточнюється список і вже у скорому часі ми будемо готові зробити щеплення цим людям. Що стосується людей, які вже перехворіли на коронавірус та мають імуноглобуліни класу G, можуть уступити місце комусь іншому, – наголосив Анатолій Пшеничний, очільник Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

Перший етап вакцинації буде проводитися тільки мобільними бригадами. Скоріш за все, бригада приїжджатиме в певний організований колектив і проводитиме там щеплення. Поки що точну локацію перебування бригад не повідомляють.

За словами головного епідеміолога Закарпаття Вікторії Тимчик, на першому етапі працюватиме 9 бригад. Далі їхня кількість збільшуватиметься до 22-ох.

– Логістика вакцинального процесу повинна бути дотримана. Організований колектив, де проводитиметься вакцинація, повинен забезпечити бригаду двома приміщеннями: одне безпосередньо для процесу вакцинації, інше – для вакцинованих осіб, які протягом 30 хв після щеплення будуть під наглядом медиків, – наголосила Вікторія Тимчик.

Також під час брифінгу йшлося про те, що з 24 лютого, на території України, і Закарпаття в тому числі, і встановлюється “жовтий рівень” епідеміологічної небезпеки.

Заборонена від сьогодні діяльність дискотек, робота розважальних закладів, діяльність закладів громадського харчування, щодо проведення святкових заходів, банкетів тощо. Обмежується час закладів харчування з 24.00 до 7.00.

На сьогоднішньому брифінгу в ОДА очільник області Анатолій Полосков прокоментував невтішну ситуацію із захворюваністю на коронавірус. Так, показники смертності від ковід він назвав “жахливими”.

– На жаль, це правда, що вірус є мутований. У порівнянні з минулим роком люди потребують більше кисню, частіше потребують госпіталізації. Ви самі бачите, які цифри у нас щодо смертності. Вони жахливі. 15 людей для Закарпаття це – жахлива цифра. Ніхто нам не допоможе з цим впоратись крім нас самих, – повідомив Полосков.

Також він наголосив на особистій відповідальності кожного, щодо дотримання карантинних вимог.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах