106566
14:55 29.092020

У Закарпатській школі громадських лідерів розпочалось навчання. ФОТО

Життя 3842

Цього року Закарпатська школа громадських лідерів, яку проводить Mathias Corvinus Collegium  (MCC) у співпраці з депутатом Європарламенту Андреєю Бочкор, Товариством угорської культури Закарпаття (КМКС) та Молодіжною організацією ТУКЗ-КМКС, розпочала роботу вже втретє.

Тренінг, що проводиться в кількох локаціях: у містах Берегові, Ужгороді, Брюсселі та Будапешті – має чотири напрями: управління державними справами (комунікаційні системи, методологія дослідження громадської думки, загальний менеджмент, обговорення питань зв’язків з громадськістю та управління громадою), розвиток корисних навичок (риторика, написання текстів промов), діалог із запрошеними закарпатськими й угорськими викладачами та експертами, а також основи соціальних наук, філософії, аналізу та економіки.

Нинішній старт навчання нетрадиційний з кількох причин. Перш за все тому, що зазвичай заняття розпочинаються після урочистого відкриття. Проте цього разу багато хто з учасників тренінгу заглибилися в теми ще 25 вересня під час онлайн-зустрічей.

По-друге, досі учасники зустрічалися на онлайн-платформах і лише тепер особисто.

По-третє, усі урочисті промови з нагоди старту навчання також були виголошені в онлайн-режимі.

Учнів Закарпатської школи громадських лідерів у першу чергу привітала Гойнолка Бенко, координатор програми навчання, яка також подякувала всім, хто долучився до організації тренінгу.

Відтак учасників навчання за допомогою онлайн-підключення привітали представники MCC Балаж Орбан і Золтан Салаї та депутат Європарламенту Андрея Бочкор. А голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС Іштван Добша зробив це особисто, побажавши подальших успіхів. 

Джерело: Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах