105832
19:51 14.092020

Що сталося з сімерською водою?

Життя 5170

Наприкінці села Сімер, що на Перечинщині, з-під землі тече вода, яку люди назвали «срібною» через її прозорість. У всі пори року вода однакової температури – холодна.

Біля унікального джерела завжди черга. Набирають смачну воду не лише туристи, а і жителі сусідніх сіл району, Великоберезнянщини. Приїжджають і з обласного центру, Чопа. Подорожуючі та місцеві наповнюють дві-три пляшки. А ось приїжджі – по 300-500 літрів: для себе, родини, сусідів. Воду п’ють сирою, готують каву, чай. Дехто на воді бізнесує – продає в офіси.

Спочатку вода текла з однієї труби. Коли споживачів збільшилося, облаштували ще два місця. П’ятилітрову пластикову пляшку із середньої труби можна було наповнити за півтори хвилини, з бічних – за п’ять. Тепер з середньої труби вода тече тоненькою цівкою. П’ятилітрову тару годі наповнити за хвилин 8 хвилин.

Причини ніхто не знає. Люди дивуються і розводять руками.

70-річний пан Василь із Сімера приїхав на велосипеді. У нього дві шестилітрові пляшки. Розговорилися. Чоловік приїжджає по воду двічі на тиждень. Каже, що влітку сильно дощило, то, видно, замулило трубу. Проблема серйозна, і як її вирішити – не знає.

Люди, які набирали воду сьогодні зранку (14 вересня) зауважили, що смак води змінився, вода уже не така смачна як була раніше.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах