105149
11:36 28.082020

В Ужгороді відбувся благодійний велозаїзд «Big City Ride». ФОТО

Життя 4886

Теплий літній вечір, велосипед і гарний настрій: що ще потрібно для щастя? Про це не на словах знають учасники масового велозаїзду «Big City Ride».

У четвер, 27 серпня, в Ужгороді відбувся перший та останній в цьому році велозаїзд. Свято об’єднало кілька сотень велофанів.

Велосипедна прогулянка стартувала на площі перед обласним муздрамтеатром, де зібралися роверисти. Присутніх проінструктували про правила поведінки на дорозі під час руху велоколони, а також розповіли про маршрут.

Відтак колона з велосипедистами проїхалася вулицями міста. Учасники проколесили вулицями Толстого, проспектом Свободи, Митною, Собранецькою, завершили маршрут на площі Народній. Протяжність маршруту – більше 10 кілометрів.

– На жаль, в цьому році не було жодного велозаїзду, тому ми вирішили провести хоча б один. Попри пандемію, ми отримали дозвіл, і от – зібралися на «Big City Ride». Адже це пропаганда здорового способу життя, пропаганда екології та спорту. Тим паче не може бути такого, аби жодного велозаїзду за рік не було. Тому, велозаїзд 2020 року – це відкриття і закриття одночасно. Другий момент – це згуртування людей. Велозаїзд має благодійну мету, ми хочемо зібрати кошти для онкохворого хлопчика, ужгородця Давида Довганича. Розважальна складова – розіграші від партнерів та спонсорів. Будуть також призи для велолюбителів, – розповів один із організаторів свята Ернест Завадський.

Загалом учасниками велозаїзду були люди різного віку, із різним велодосвідом, як професіонали, так і любителі.

Утім, здається, найбільше задоволення від заїзду отримали найменші учасники.

– Ми з донечкою не пропускаємо жодного міського велозаїзду. Влітку ми майже щодня катаємося, дуже любимо покатушки. А от коли випала нагода побачити друзів, усім разом проїхатися вечірнім містом, ми одразу погодилися, – розповіла Таміла Варга, мама чотирьохрічної Каміли.

Організатори наголошують: цей захід – маленьке свято, а от пересуватися містом на двоколісному транспорті можна хоч увесь рік, головне, аби погода дозволяла.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини