105075
20:35 26.082020

До УжНУ цьогоріч вступники подали більше 14 000 заяв

Життя 3747

У суботу, 22 серпня, о 18:00 завершився основний етап подачі заяв на вступ до університету для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного або фармацевтичного спрямувань) та для здобуття ступеня магістра. Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ Петро Горват, протягом 18 днів до Ужгородського національного університету подано 14103 заяви на вступ від різних категорій вступників. Серед них вступники на основі  повної загальної середньої освіти подали 11093 заяви, випускники коледжів – 405 заяв. У магістратуру на основі ступеня бакалавра (магістра) та освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста подано 2605 заяв абітурієнтів. До 11 вересня триває прийом заяв від випускників шкіл на небюджетні конкурсні пропозиції заочної форми навчання та прийом заяв для здобуття наступної вищої освіти від бакалаврів, спеціалістів, магістрів та студентів (до 4 вересня).

Коментуючи «гарячі дані» приймальної комісії ректор УжНУ Володимир Смоланка відмітив позитивну динаміку кількості заяв у порівнянні з минулим роком. «Зокрема, на 22 серпня тільки для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти подано майже на 1800 заяв більше, ніж минулого року. Серед бажаючих навчатися в УжНУ –  представники усіх областей України та районів Закарпаття, що підтверджує високе реноме університету на теренах усієї держави. Також серед вступників є випускники закордонних шкіл.

Наступний крок – формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих до навчання за державним замовленням – очікуємо не пізніше 12:00 27 серпня. Для тих, хто не встиг подати заяви на навчання за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб, нами передбачено другу сесію прийому заяв та документів у вересні-жовтні цього року».

Інформаційно-видавничий центр

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах