104814
20:27 20.082020

В Ужгороді 31 особа на сьогодні змінила місце голосування

Життя 2636

31 особа на сьогодні змінила місце голосування на місцевих виборах 2020 року на Ужгород. Про це повідомляють у відділі ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради. Зокрема, зареєстровано 11 електронних заяв та 20 паперових. Крім того, 12 містян голосуватимуть не в Ужгороді.

Більшість тих, що обрали Ужгород місцем голосування – закарпатці, значно менший відсоток – мешканці інших областей. У переліку – й особи, які на період написання заяви не мали виборчої адреси, але встановили її за місцем фактичного проживання. У відділі ведення Державного реєстру виборців зазначають, що наразі трудові мігранти і внутрішньо переміщені особи не поспішають змінювати виборчу адресу.

А зробити це можна до 10 вересня включно, подавши:

·  електронну заяву на зміну виборчої адреси (перегляньте відеоінструкцію https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=3156554994424825);

·  особисто письмову заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради;

·  уповноважити іншу особу подати паперову заяву (потрібен пакет документів, серед яких і доручення);

Як ми вже повідомляли, із 1 липня в Україні запрацював новий алгоритм, згідно з яким виборці можуть змінити виборчу адресу. Із 24 липня жодних документів, що підтверджують місце фактичного проживання виборця, додавати до заяви не потрібно.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах