10413
12:25 18.072016

На Рахівщині планують приготувати 35 видів «бичківських голубців»

Життя 1954

7 серпня під час традиційного фестивалю на Рахівщині планують приготувати 35 видів “бичківських голубців”.

FetchImage.ashx

Великий Бичків має власний неповторний малюнок народних звичаїв і традицій. Місцеву обрядовість переплутати з якоюсь іншою неможливо, бо бичківці мають притаманні тільки їм самобутні звичаї і традиції, колоритний одяг, вишукані страви, запальні танці й пісні. Вікові традиції підтримує кожна родина.

Бичківська кухня має інтернаціональний характер, адже в селищі проживають українці, угорці, румуни і кожна з національних меншин готує власні, відмінні від інших страв кулінарні вироби. А кулінарні секрети місцевих ґаздинь дбайливо зберігаються і передаються з покоління в покоління.

Найбільш шанована і улюблена тут страва – голубці. Без них не обходиться жодне свято чи поважна гостина. Тут знають чимало видів цього смаколика, який дивує мініатюрністю та різниться начинкою та тим, у що її загортають. Завдяки цій страві один з найстаріших населених пунктів Рахівщини заробив славу «столиці голубців». Відзначили їх і в області, внісши до десятки смачних рекордів Закарпаття.

Селищна ж влада започаткувала в 2010 році на честь згаданого наїдка однойменний фестиваль. Тоді приготували 25 видів голубців, а під час цьогорічного, який відбудеться у неділю, 7 серпня, планують зробити аж 35. Це – окрім широкого асортименту національних страв із картоплі, муки та інших продуктів. До заходу готуються також місцеві майстри декоративно-прикладного мистецтва, учасники художньої самодіяльності, газди з різних мікрайонів населеного пункту.

Разом з фестивалем відзначатиметься 643-тя річниця заснування селища. З цієї нагоди 6 серпня, на стадіоні, проходитиме 5-ий дитячий турнір з футболу на кубок «Заслуженого майстра спорту» Івана Яремчука. Крім того, у СБК відбудуться спортивні змаганні з шахів, шашок, настільного тенісу, а також змагання з волейболу серед дівчат.

Тож, від свята, яке відбудеться у перші вихідні серпня, варто чекати багато цікавого. І найкращий спосіб дізнатися більше про селище, його традиції та кулінарну візитівку, завітавши до Великого Бичкова особисто.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах