103812
15:10 9.072020

Закарпаття – на порозі повернення до першого етапу карантину, – Петров

Життя 9055

Динаміка захворювання в області на коронавірус вкрай незадовільна. Про це під час брифінгу розповів очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров.

Загалом з початку пандемії у 3622 закарпатців встановлено діагноз COVID-19. 89 осіб – за останню добу. 

Зважаючи на такі невтішні показники в області, із суботи, 4 липня, запровадили посилення карантину. Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

– У нас високий рівень завантаженості лікарень другої-третьої хвилі. Особливо вони фіксуються у районах, де фіксувалися спалахи коронавірусу, через проведення культурно-розважальних заходів. 

Звертаюся до керівників ринків, ресторацій, очільників єпархій з проханням й надалі продовжити ті обмеження, які є. Зважаючи на кількість інфікованих, Закарпаття стоїть на порозі повернення до першого етапу карантину. Хоч і розуміємо, що економіка має працювати, – наголосив очільник ОДА.

Також керівник області зауважив, що спалахів інфікування у санаторних зонах наразі епідеміологи не фіксували:

– Ми обмежили роботу SPA-зон, басейнів, внутрішніх приміщень ресторацій. Прошу керівників цих закладів дотримуватися наявних карантинних обмежень. Також хочу відзначити, що за результатами розстеження фактів спалахів не пов’язуємо їх саме з відвідуванням таких закладів. На щастя, рекреаційні, туристичні, санаторні заклади працюють без претензій епідеміологів до їхнього функціонування, – підкреслив Олексій Петров.

Також очільник ОДА розповів, що завантаженість ліжок першої хвилі на Закарпатті нині становить 64%, а ще донедавна було 70%. Утім надзвичайно завантажені заклади охорони здоров’я другої та третьої хвилі. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах