103483
21:06 26.062020

Угорщина передала Закарпаттю чергову партію вакцин. Фото, відео

Життя 10244

Сьогодні до нашого краю доправили дороговартісну партію 5-компонентної вакцини «Pentaxim» проти дифтерії, правця, коклюшу, поліомієліту та інвазивних інфекцій викликаних Haemophilus influenzae b.

22 500 вакцин отримала Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, яка й розподілить їх по районам. Така благодійна допомога стала можливою завдяки угорській національній програмі по імунізації закарпатських дітей, яка триває вже четвертий рік поспіль.

Медичні препарати на КПП «Тиса» урочисто передав Іштван Грежа, Уповноважений міністра з питань співробітництва між областями Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаттям. Зустрічав закордонного гостя голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

«Сьогодні ми бачимо ще один етап реалізації угорсько-української співпраці – отримуємо чергову партію вкрай необхідних для дітей вакцин. Саме ці вакцини зможуть уберегти наших дітей від одних із найскладніших хвороб. Разом з тим, ці препарати мають низький рівень ускладнень від імунізації. Тому щиро вдячний нашим сусідам за підтримку», – наголосив Олексій Петров.

У свою чергу, Іштван Грежа зауважив, що в враховуючи карантинні обмеження та дотримання соціальної дистанції все-таки морально ми всі разом, продовжуючи хорошу справу. За повні три роки існування угорської урядової програми по імунізації, Закарпаття отримало понад 80 тисяч доз вакцин.

«Коли програма тільки розпочалася ми навіть й не думали, що нас чекає епідемія кору, а потім й пандемія коронавірусу, яка охопить весь світ. Я, як лікар, можу поділитися власними спостереженнями – в тих країнах, де імунізація населення висока саме у дітей, ці хвороби роблять менше шкоди населенню. Тому ми маємо й надалі йти цим шляхом», – додав пан Іштван.

Про важливість своєчасного вакцинування говорив і Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської облради та заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС»: «На жаль, наші медичні заклади не завжди забезпечені вакцинами у необхідній кількості. Цю різницю й намагається заповнити уряд Угорщини своєю програмою, підписаною у 2016-му році. Саме в той час губернатор Закарпаття звернувся до країни-сусіда за допомогою, адже з Києва вакцин не надали. І Угорщина одразу поспішила на допомогу, що й робить до сьогоднішнього дня. Передача вакцин ще раз показує, що Угорщина продовжує залишатися хорошим сусідом не тільки Закарпаття, а й України».

Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіла, що вони виступають партнером Національної служби охорони здоров’я Угорщини, яка безпосередньо займається відправкою вакцин. Гуманітарний вантаж направлять у Обласну інфекційну лікарню для подальшого розподілу серед медичних установ області та проведення вакцинації дітей краю.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах