51808
21:44 25.032018

У Перечині відбулася багатолюдна Хресна дорога. ФОТО

Життя 9211

Сьогодні, 25 березня,  у Перечині відбулася багатолюдна Хресна дорога і спільна молитва.

фото титульне

Духовно-релігійний захід ініціювала римо-католицька парафія святого Августина і запросила всіх бажаючих. У процесії взяли участь прихожани костела св.Августина, греко-католицького храму Святого Миколая, Покровської православної церкви Київського патріархату, а також вірники з інших населених пунктів району. Прибули паломники і з Ужгорода та Мукачева.

Хід очолив отець Владислав Бісьмак. Розпочався від костела, пролягав центральною дорогою до гори Гурка, де і знаходиться Хресна дорога.  Вірники почергово несли хрест (хрест несли священики, семінаристи, подружні пари, студенти, монашки, вдовиці і т.д.), співаючи духовні пісні, молитви, і зупинялися біля кожної із 15 капличок-стацій.

фото5

Отець Владислав подякував Господу Богу за чудову погоду, за чисельну ходу, яка об’єднала вірників західного і східного обряду і побажав щасливо і в доброму здоров’ї підготуватися до Великодня, який римо-католики святкуватимуть наступної неділі – 1 квітня, а греко-католики і православні – 8 квітня.

Раніше «Карпатський об’єктив» писав про сакральний об’єкт у Перечині – Хресну дорогу на горі Гурка, звідки видно все місто та далекі околиці. На вершині стоїть десятиметровий дерев’яний хрест. Біля підніжжя пагорба – старий цвинтар, повз нього впорядковано дорогу, встановлено підпірні стінки.

Що ж до Кальварії, то до художнього оформлення її 15 каплиць, які світяться вночі, доклалися меценати та перечинські родини. Кожна каплиця містить усередині майстерно виконану фреску, ікону, яка відображає шлях Ісуса Христа на Голгофу, а також написані імена жертводавців.

фото8

Хрест на горі та Хресна дорога – святиня всіх релігійних конфесій, що діють на території міста. Зроблено зусиллями релігійних громад, міської влади й спонсорів. Хрест, який став символом віри, примирення, взаємопорозуміння, взаємоповаги, оберегом, було освячено 24 березня 2002 року в першу неділю Великого посту. До хреста тоді прийшли вірники трьох найчисленніших конфесій Перечина – римо- та греко-католики, православні. У Великодню п’ятницю 2008 року було освячено Хресну дорогу (Калварія), яка символізує останній мученицький земний шлях Ісуса Христа.

Хресна дорога стала родзинкою міста, її залюбки відвідують туристи.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах