49082
21:01 2.022018

У Хусті триває Тиждень молитов за єдність християн. ФОТО

Життя 4643

Учора, 1 лютого, у римо-католицькому храмі святих Анни і Йоакима для спільної молитви за єднання християн зібралися представники духовенства та віряни різних конфесій міста над Тисою.

IMG_9242Стартував Тиждень єдності у греко-католицькому соборі Святого Вознесіння, а завершиться сьогодні, 2 лютого, богослужінням у Єлизаветинському реформатському костелі, на яке запрошують усіх бажаючих  о 18.00 год. за к.ч.

“Це велика радість щороку зустрічатися в храмах нашого міста і давати свідчення свого прагнення, – яке є не тільки нашим, а найперше  – Ісуса Христа, – щоб всі були “во єдино”. З нашого боку ми робимо хоч і маленькі, але впевнені кроки до цього зближення. Так, мусимо визнати, що часто є перешкоди – наші гріхи, недбальство, але ми не можемо нехтувати волею Христа, тому з чистим серцем вознесімо наші молити до Господа, розкаймося, вибачмо всі образи один одному. Нехай наша молитва йде від самого серця, тоді й відбудеться справжнє єднання”, – прокоментував екуменічний захід настоятель римо-католицької церкви отець Олександр Сулінчак.

До слова, подібні зустрічі в храмах Хуста вже стали традиційними і, на думку святих отців, є вкрай потрібними в цей нелегкий час, тож і надалі підтримуватимуться.

“50 років тому було розпочато відомий на весь християнський світ Тиждень молитов за єдність християн. Півстоліття – це, без сумніву, важлива дата, яка несе в собі мудрість, накопичену роками. Цю гарну екуменічну традицію радо підтримуємо і в Хусті, виявляючи бажання спільно молитись за єдність християнства”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” єпископський вікарій, настоятель греко-католицького храму святого великомученика Степана та цілителя безсребреника Пантелеймона о.Тарас Ловска.

На важливості єдності, справедливості та миру наголосив і пастор реформатського Єлизаветинського костелу Елемир Дийнеш.

“Наш народ переживає важкий період, чимало краян шукають краще життя за кордоном і не відчувають себе щасливими.  Тільки любов до Бога і ближнього допоможе здолати труднощі. А Слово Боже має бути фундаментом держави, тоді й запанує мир і єднання в країні”, – переконаний пастор реформатського костелу Елемир Дийнеш.

Богослужіння супроводжувалося чудовим молитовним співом церковного хору. Завершився захід спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний нам Україну храни».

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах