49093
22:05 2.022018

Він пішов із життя, але його пісні назавжди у наших серцях: Хуст вшанував пам'ять Скрябіна. ФОТО

Життя 6946

Сьогодні, 2 лютого, в Хусті співали хіти Скрябіна, згадували його біографію, вислови, що вже стали крилатими, зачитували поезію, переглядали відео з його участю….Так креативна молодь  міста над Тисою – одинадцятикласники Хустської СШ IIII ст.3 – вшанувала пам’ять українського співака, телеведучого та продюсера, справжнього патріота своєї країни Андрія Кузьменка, відомого в музичному світі як Кузьма Скрябін, який три роки тому трагічно пішов із життя, загинувши в автокатастрофі.

IMG_9296“Ідея проведення заходу з`явилася рік тому, коли, готуючи матеріали до вшанування Небесної Сотні, мені в руки потрапив журнал із фотографіями та висловами Андрія Кузьменка. У нашій школі річницю пам`яті музиканта відзначали і до того. Відразу ж після трагедії діти відгукнулися, по шкільній радіомережі звучали його хіти, запалювали каганці пам`яті, однак спільно з педагогом-організатором Тетяною Ковач і нашими талановитими старшокласниками ми вирішили провести спомин у форматі заходу пам`яті, пройтися стежками його життя, аби діти більше пізнали глибину цієї чудової людини”, – поділилася з “Карпатським об`єктивом” завідувач бібліотеки Хустської СШ IIII ст.3 Тетяна Боїшко.

Школярі, щиро, по-справжньому захоплені творчістю Кузьми, його патріотизмом та життєвими позиціями, з радістю підтримали цей задум. Це відчувалося в кожному виступі, навіть у хореографічних постановках у виконанні як випускників, так і  учнів 1-го і 5-го класів під звучання пісень “Мама” та “Старі фотографії”.

«Ми дійсно шанувальники творчості Кузьми. Нам, молоді, близькі його пісні, в які він вкладав свою філософію, погляд на проблеми сьогодення. Він співав про життя у всіх його проявах, без пафосу, щиро, вболівав за Україну і народ. Він був справжнім патріотом і назавжди залишиться в наших серцях”, – переконаний учень 11-А класу Валентин Гриджук.

Завершальним акордом зворушливої події стало виконання майже всією залою під супровід гітар одного з улюблених хітів та  запалення вогників для Кузьми.

“Є люди, які назавжди залишають свій слід в історії. Їх, на жаль, мало, але вони є. Кузьма – один із них. І дуже хочеться, щоб вийшовши із зали, ви, дорогі наші учні, зрозуміли те найголовніше, що вчив і сповідував Кузьма у своїй творчості – просто бути людиною  і робити цей світ кращим, бо все у наших руках”, – звернулася до школярів по завершенні заходу заступник директора з навчально-виховної роботи Валерія Тесличко.

Богдана КЛЕКНЕР   

Фото Тетяна Пантя

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини