31071
12:57 5.052017

Угорська художниця Каталін Голло презентувала свої роботи у Мукачівському замку

Життя 2678

Вчора, 4 травня, у картинній галереї Мукачівського історичного музею, що розташовується у відомому всім замку «Паланок » відбулось офіційне відкриття персональної виставки графічних робіт угорської художниці Каталін Голло «Момент».

IMG_9060

У відкритті експозиції окрім художниці Каталін Голло, взяли участь консул генерального консульства Угорщини в місті Ужгород Ласло Віда, живописець, кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України Аттіла Коприва, головний спеціаліст відділу культури Тетяна Туряниця та інші, не байдужі до мистецтва та культури люди.

На відкритті виставки вступне слово взяв Ласло Віда. Він зауважив, що щиро радий бути на відкритті цих чудових, жіночних та сучасних картин. Також консул акцентував увагу на тому, що дана експозиція є частиною мистецького проекту, який сприяє культурному обміну між країнами-сусідами Україною та Угорщиною, а подібні виставки проходили не лише у місті над Латорицею, але й в інших куточках України, зокрема – Львові, Чернівцях, Івано-Франківську..

Після виступу Ласло Віда більше розповісти про життя та творчість талановитої художниці взявся кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Атілла Коприва.

Чоловік розповів, що Каталін Голло народилась на Закарпатті, мистецтво вивчала в Ужгородському училищі прикладного мистецтва (спеціальність «художня кераміка»), а вже згодом вона переїхала в Угорщину.

Довгий час працювала як кераміст, проте з 1986-го віддає перевагу графіці. Теми для робіт обирає зі свого життя. За допомогою ліній і штрихів, контрасту кольору художниця передає своє бачення світу і свої відчуття.

Головний спеціаліст відділу культури Тетяна Туряниця привітала художницю з відкриттям виставки, розповіла про свої емоції та відчуття після огляду цих унікальних робіт та вручила Каталін букет квітів.

Сама ж художниця зізналася, що рада представляти свої роботи в Мукачеві, адже почуває себе як вдома.

«Розповісти більше про свої картини я не можу, адже все вже зображено. Я вложила в них, душу, момент, свої емоції, переживання», – зізналася художниця.

Варто зазначити, що на виставку завітало чимало по оцінювачів культури, містян та туристів, адже роботи Каталін вражають своєю незвичністю та несхожістю на інші. Вони передають дуже багато емоцій та потребують певного часу для їх розуміння та сприйняття.

Багато людей переглядаючи картини, фіксували їх на фотоапарати, хтось вдумливо споглядав та із захопленням дивувався майстерністю виконання художниці.

Зауважимо, що отримати особисте враження про графічні роботи Каталін Голло можна у картинній галереї замку протягом двох тижнів.

Ілона Вільна, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах