30990
12:36 4.052017

В Ужгороді обрано нового кавалера Ордену Марії Терезії

Життя 5228

Вчора, 3 травня, на території скверу Марії Терезії, що знаходиться навпроти Кафедрального собору провели третю щорічну церемонію вручення однойменного Ордену.

IMG_8172

Організаторами заходу та ініціаторами започаткування Ордену Марії Терезії виступила сім’я Панових. Ним нагороджуються громадяни, які зробили вагомий внесок у розвиток Ужгорода чи Закарпатської області. Цього року, дату проведення церемонії перенесли на травень. Така зміна пов’язана з відзначенням 300-ї річниці з дня народження Марії Терезії, адже імператриця народилась 13 травня 1717 року.

Варто зазначити, що в 2016 році Орден Марії Терезії отримав патронат сім’ї Габсбург, що свідчить про високий статус та європейське визнання нагороди. Саме тому, на її вручення приїхали й високоповажні нащадки королівського роду Габсбургів – Шандор та Герта-Маргарита Габсбург-Лотрінген.

«Для нас важливо знаходитись сьогодні тут, в Ужгороді. Цей рік є особливим, адже ми святкуємо 300-ту річницю від дня народження Марії Терезії, видатної жінки, яка з’єднала Австрію, Угорщину та Україну. Марія Терезія приділяла велику увагу впровадженню релігії в навчальних закладах, а зараз ми можемо продовжувати її задуми», – зазначив ерцгерцог Шандор Габсбург-Лотрінген.

Відтак, нащадки королівського роду Габсбургів вручили нагороду новому кавалеру Ордену Марії Терезії – ним обрали керівника підприємства «Фішер-Мукачево» Василя Рябича. Його підприємство забезпечує робочими місцями та гідною заробітною платою понад 1100 закарпатців.

«Я дуже вдячний, що саме мені віддали цю нагороду, адже знаю, що на Закарпатті є чимало людей, гідних її отримати. Хочу додати, що без свого колективу, людей які мене завжди підтримували ця нагорода була б неможливою», – наголосив Василь Рябич.

Також, він подякував засновникам Ордену, які через цю нагороду втілюють в життя модель поваги до людей, що своєю працею та професіоналізмом докладають зусиль до розвитку нашого краю.

Зокрема, спеціальну відзнаку отримало ТОВ «Фішер-Мукачево», яку від імені підприємства отримав Андрій Рябич.

Під час урочистостей ужгородський музикант Дмитро Фесенко виконав музичний твір «Крила Марії Терезії», що написаний спеціально до церемонії вручення Ордену, а танцівники колективу «Бліц» порадували гостей виконанням танцювального номеру.

Нагадаємо, першим кавалером Ордену у 2015 році обрали Олену Камінську, керівника Студії сучасного танцю «Бліц». Другу нагороду у 2016 році отримав Валентин Штефаньо – відомий не тільки в Україні, а й у Європі ужгородський кондитер, шоколадьє, власник кондитерського дому «Valentin & Valentina SHTEFANYO».

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах