153736
09:51 13.102023

У Закарпатській ОВА підвели підсумки вступної кампанії-2023

Життя 1924

Про основні тенденції вступної кампанії-2023 на Закарпатті розповіли під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець і проректор з науково-педагогічної роботи Ужгородського національного університету Ігор Король.

«Попри повномасштабну війну та інші чинники основні етапи цьогорічної вступної кампанії в нашому регіоні вже відбулися. Усі заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти області провели набір і розпочали навчальний процес», – відзначила Мар’яна Марусинець.

За словами директорки департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА, вступна кампанія-2023 ще не завершилася, адже до кінця жовтня триватиме остання третя хвиля.

Як підкреслив Ігор Король, загалом цього року показники вступу до Ужгородського національного університету близькі до тогорічних. Зараз у виші навчається близько 5 тисяч першокурсників.

«Важливим фактором ефективності вступної кампанії стали профорієнтаційні заходи, які ми проводили до та під час основних етапів набору. Йдеться насамперед про літній університет, інформування й консультування майбутніх абітурієнтів у форматі онлайн, – зауважив Ігор Король. – У соціальних мережах є активні сторінки, де вчителі, учні та їхні батьки можуть дізнатися всі нюанси щодо вступу».

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА також зазначила, що активно проводився набір і до закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Цьогоріч до них на бюджет пройшли майже 2200 осіб, що становить близько 90% від максимальної спроможності закладів. Здебільшого абітурієнти вступали на основі повної загальної та базової середньої освіти.

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах