104787
15:44 19.082020

Закарпаття ризикує потрапити до червоної зони карантину, – Петров

Життя 12870

Ситуація із коронавірусом на Закарпатті невтішна. За минулу добу в області виявлено антирекордні 117 випадків COVID-19. З них 9 – медичні працівники та 2 дітей. Загалом, 6 552 закарпатцям встановлено діагноз COVID-19, із яких – 800 медики та 364 – діти. Про це нині під час брифінгу розповів голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

– Констатуємо, що ми переходимо у другу хвилю COVID-19, – наголосив Олексій Петров. – Зазвичай, скачок захворювання завжди виникає через два тижня після послаблення карантину. Тому зараз маємо такий неприємний результат. Зрештою, це може вплинути на формат навчання дітей з 1 вересня. Якщо потрапимо в червону зону карантину, то це означатиме тільки дистанційне навчання.

За словами очільника краю, нині засідатиме регіональна комісія ТЕБ та НС. Зокрема, розглядатимуться питання, щодо додаткових обмежень в Ужгороді (ред. та Уж. р-н), Перечинському та Тячівському районах. Йдеться про закриття басейнів, закладів громадського харчування з внутрішніми приміщеннями та різних розважальних закладів. Також облдержадміністрація звертається до представників релігійних установ з проханням проводити богослужіння на відкритому повітрі.

– Також хочу зазначити, що в області зберігається режим перевезення пасажирів міським транспортом у міському, міжміському та міжрайонному сполученні у кількості більш як 50% кількості місць для сидіння. Ми отримуємо скарги перевізників про те, що такі перевезення не є рентабельними, але мусимо якось виходити із цієї ситуації. Адже дуже не хочеться, щоб Закарпаття опинилося у червоній зоні, а ми до цього йдемо. Тож звертаюся до органів місцевого самоврядування, аби вони обмежили проведення масових заходів, – зазначив Олексій Петров.

Наразі область готується до нового навчального року. Тож, як поінформував голова ОДА, керівництво краю інспектує навчальні заклади області, чи мають вони можливість проводити дистанційне навчання. Зокрема, чи всюди є доступ до Інтернету та чи забезпечені навчальні заклади комп’ютерами.

Насамкінець Олексій Петров зазначив, що на Закарпатті збільшено резерв ліжкомісць. Зараз лікарні, які лікують ковідних хворих, завантажені на 48%. Область забезпечена апаратами ШВЛ та кисневими концентраторами. Утім, прогнози далеко не найкращі, тож готуватися потрібно до погіршення ситуації.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини