96812
12:30 20.122019

Закарпатська служба зайнятості звітує за 2019 рік

Життя 2492

Підсумовуючи свою діяльність за 2019 рік Закарпатська обласна служба зайнятості повідомляє, що станом на 1 грудня кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості становила 1,7 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 0,7 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях на 1 грудня становив 6,7 тис. грн. (на 1 грудня 2018 року – 6,2 тис. грн.), у 86,7% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За видами економічної діяльності більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (28,6%); у торгівлі та ремонті автотранспорту (14,9%); у транспортній, складській, поштовій і кур’єрській діяльності (13,6%) тощо.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (26,2%); робітників з обслуговування технологічного устаткування (17,9%); на працівників сфери торгівлі та послуг (16,5%) та представників найпростіших професій (10,5%).

Серед головних завдань державної служби зайнятості на сучасному етапі залишається розвиток активних програм сприяння зайнятості населення; підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці; адресна допомога у працевлаштуванні соціально незахищених категорій населення; запровадження нових партнерських відносин з роботодавцями, стимулювання їх до створення нових робочих місць, повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах