9577
13:27 4.072016

У Києві презентували виставку художниці-закарпатки

Життя 3754

20У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у Києві відкрили виставку під назвою «Літо. Квіти. Ювілей», яка знайомить глядача з новими роботами художника-кераміста, члена Національної спілки художників України Віри Томашевської.

Художниця – мешканка Києва, але є уродженкою Закарпаття. Свого часу фахову освіту здобула в Ужгородському училищі прикладного мистецтва імені А. Ер­делі та Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, повідомляє zakarpattya.net.ua.

В експозиції представлено понад 30 робіт, у яких яскраво втілені найбільш характерні риси художньої манери мисткині. У повідомленні Національного музею українського народного декоративного мистецтва зазначають, що Віра Томашевська починала свій шлях у мистецтві як художник-монументаліст, але з часом винайшла свій власний, оригінальний і неповторний жанр. Майстриня прикріплює на полотно, зазвичай впритул одна до одної, об’ємні, ювелірно витончені керамічні деталі, виразні у своїй лаконічності.

Джерелом та натхненником творчості Віри Томашевської є світ природи. Переважно рідної, закарпатської. Ідея повноти життя втілюється з гармонійною довершеністю. Образи її робіт мрійливо-ліричні, наповнені життям, живописні та яскраві.

3 липня художниця святкуватиме красний ювілей. А от виставка в музеї триватиме до 12 серпня.

Оксана Невицька

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах