9572
12:54 4.072016

У Берегові відбувся перший літературний фест. ФОТО

Життя 1804

завантаження (2)27 червня у Берегові, у приміщенні ресторану “Золота пава”, відбувся перший місцевий літературний фест “Береги слова”. Дислокацію, мабуть, було обрано не випадково. Адже тут колись знаходилося так зване “панське касино”, де проходили й творчі вечірки, концерти та презентації.

У закарпатському прикордонному містечку на берегах Верке зібралося майже два десятки літераторів, письменників і поетів – як вже відомих і маститих, так і початківців з обох «берегів» Карпат, повідомляє Beregovo.Today.

Серед них Наталія Бельченко та Лілія Батюк-Нечипоренко (Київ), Ігор Кас’яненко (Суми), Ірина Легонькова (Харків), Валерій Марченко (Рівне), Богдан Кухта (Львів) та інші гості. Зі своїми віршами та прозою виступали й закарпатці. Твори звучали різними мовами – українською, російською та угорською.

Приємно, що на літературну вечірку завітав й наш Шевченківський лауреат Мирослав Дочинець, який привітав берегівчан з почином та прочитав кілька власних мініатюр.

Учасники також подякували організатору цікавого заходу Дмитру Кобринському, якому вдалося втілити у життя гарну ідею. “Береги слова” став приємним подарунком для любителів поезії, адже у місті давненько не відбувалося подібних імпрез. Його “фішкою” став практично вільний доступ до мікрофону – виступити мав можливість кожний, хто мав, що розповісти іншим.

Вечір завершився неформальним спілкуванням. Можна сказати впевнено, що перший літ-фест у Берегові пройшов досить вдало. Отже, слід чекати його логічного продовження.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах