93157
09:55 22.102019

На Закарпатті зростає кількість працевлаштованих

Життя 2309

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Закарпатської обласної служби зайнятості, упродовж січня-вересня 2019 року становила 15,8 тис. осіб, що на 1,9% більше від обсягів січня-вересня минулого року.

При цьому, 76,0% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного.

Колишні безробітні знайшли роботу в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, у переробній промисловості, сільському, лісовому та рибному господарстві, у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, освітній галузі, на будівництві, у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні, у транспортній, поштовій та кур’єрській діяльності, охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги тощо.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 138 безробітних.

Також за сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 1,7 тис. громадян, зокрема, 926 осіб взяли участь у громадських роботах та 759 осіб − в інших роботах тимчасового характеру. Серед найбільш поширених видів громадських робіт є благоустрій, впорядкування придорожніх смуг, місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, екологічний захист навколишнього середовища, робота з документацією в архівах та інших державних установах, інформування населення про субсидії, робота з соціально вразливими верствами населення, догляд за громадянами у закладах соціальної сфери, робота з надання допомоги учасникам АТО та їх сімей, повідомляє Закарпатський обласний центр зайнятості.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах