92967
16:28 17.102019

Берегівська лікарня отримала комп’ютерне обладнання від благодійників. Фото. Відео

Життя 5487

Всі ми бачимо та знаємо, що медичні заклади України потребують значного технічного оснащення, а держава не завжди має ресурси для його оновлення. Відтак, завдяки співпраці з реформатською благодійною організацією Угорщини та на прохання Товариства угорської культури Закарпаття (ГО «ТУКЗ – КМКС») Берегівська центральна районна лікарня імені Бертолона Ліннера отримала 60 комп’ютерів для свого медичного персоналу.

На урочистій передачі комп’ютерної техніки до присутніх звернувся Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС» та розповів, що востаннє навідувався до стін медичного закладу в рамках своєї передвиборчої кампанії. Тоді з проханням про потребу в комп’ютерному обладнанні до нього звернувся персонал лікарні.

«Це цілком зрозуміло, адже реформа у сфері медицини передбачає роботу з електронною базою даних, що просто неможливо без відповідного технічного забезпечення. Тоді я звернувся до реформатської благодійної організації Угорщини, які пообіцяли допомогти у вирішенні цього питання. І ось ми тут», – зауважив Василь Брензович.

Іштван Олаг, голова кураторіуму реформатської благодійної організації Угорщини, яка й привезла необхідні комп’ютери та монітори зазначив, що члени товариства часто навідуються до Закарпаття та намагаються надати допомогу там, де вона потрібна найбільше: «Коли декілька місяців тому ми почули прохання пана Брензовича одразу звернулися до своїх іноземних партнерів. Позитивний результат отримали від колег з Нідерландів, які надіслали це обладнання до Угорщини, а ми привезли його безпосередньо до лікарні. Ми знаємо, що потреба є у 80 комп’ютерах, тому намагатимемося знайти й решту».

Головний лікар Берегівської центральної районної лікарні Іван Малеш подякував за таку значну допомогу, адже без неї вони б не змогли йти в ногу з часом та новою реформою охорони здоров’я. Він також подякував усім тим, хто доклав свої зусилля до цієї хорошої справи.

Декілька слів додав і Йосип Шін, голова Берегівської районної ради: «Реформи йдуть разом з осучасненням, для запровадження якого потрібні кошти. На жаль, наш бюджет немає таких фінансових ресурсів, тому ми й намагалися знайти вихід з цієї ситуації. Уряд Угорщини вже допомагав нам у оновленні матеріально-технічної бази лікарні, саме тому звернення було саме до них. Дякуємо нашим друзям за допомогу!».

Тож зараз медичний персонал лікарні матиме можливість освоїтися з новими програмами та рухатися в напрямку сучасних тенденцій.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах